Profesorul de fericire

[facebook_ilike]

Am citit cartea “Profesorul de fericire. Cum sa faci un million de euro calatorind” a lui Ciprian Enea.

1606415_10202138940209715_740944068_oIl cunosc pe Ciprian de multi, multi ani, de pe vremea cand lucram la APC si el imi lua interviuri despre firmele de cablu sau alte nebunii. Acum, citind cartea, mi-am dat seama ca era prin perioada cand nu avea inca milionul de euro si nici nu era consultant de turism. Ne-am vazut de curand si nu mi se pare ca s-a schimbat prea mult. La suflet, pentru ca in rest da, este schimbat.

Revenind la carte. M-a fascinat. De la intamplarile din Asezarea Pierduta dintre Munti si pana la cum a devenit el consultant de turism. Cum a castigat milionul si cum s-a plimbat prin toata lumea.

Cum sa nu fie fascinant sa te plimbi prin 140 de tari? Aproape un Glob intreg tinand seama ca exista in lume aproximativ 200 de tari? Cum sa nu fie fericit cand are o sotie care i-a fost alaturi din liceu si i-a suportat toate hachitele, drumurile si betiile din tinerete de pe vremea cand inca nu avea in plan sa faca milionul. Cum sa nu fie un un vesel cand are doi copii minunati?

Si-a stabilit un plan. Voia sa faca un million de euro. Si i-a facut. In sase ani. Important este ca i-a facut, chiar daca drumul a fost complicat. Si i-a facut foarte repede, as zice. Chiar daca nu a stiut pe drum ca va reusi cu adevarat, chiar daca nu si-a dat seama de la bun inceput cine a fost profesorul lui de fericire. Acum stie. 1379640_584515151586136_369460866_n

Am trecut prin carte de la o stare la alta. Aduceri aminte din copilaria mea citind despre a lui. Amintiri din vacante in care am fost citind despre calatoriile lui. Decizii incerte despre vacantele pe care urmeaza sa le fac, in functie de calatoriile lui. M-am razgandit de la o pagina la alta, fiecare destinatie mi se parea frumoasa si as fi vrut sa plec acolo.  Cartea a venit intr-un moment cand am decis ca nu mai vreau sef niciodata. Nu stiu de ce mie mi-a luat atata timp sa imi dau seama de asta. Mi-a prins bine la suflet. Daca vrei ceva, nu te astepta sa faci daca stai sub un sef si depinzi de el, oricat de bun ar fi acel sef.

Multumesc, Ciprian ca mi-ai scos in drum aceasta carte la momentul potrivit!

No Comments Yet

Leave a Reply