[facebook_ilike]
Am fost saptamana trecuta la piata la mine, la Trapezului, sa cumpar rosii. Si am cumparat niste chestii transparente fara gust. Asa ca am decis sa ma duc la piata la Obor. Ador piata asta! In special dimineata. Duminica dis de dimineata, cam pe la ora 8 asa, m-am dus la Obor sa cumpar cateva legume. Si m-a apucat creativitatea vazand atat de multe legume de imi venea sa cumpar toata piata.
Hai sa fac zacusca. Nu am facut in viata mea, dar as putea incerca. Si m-am apucat in prima faza de cumparat legume. Sunat mama si intrebat cam ce imi trebuie. Mi-am umplut portbagajul si hai sa fac.
Am zis ca 5 kg de vinete si 3 de ardei nu ar putea fi prea mult. Le pui pe foc si iese mai putin asa. Ok. Vin acasa, il vad pe Alex care radea de mine ca fac zacusca. M-a intrebat: „auzi, dar de ce nu incarcam toate astea si sa le ducem la mama sa le faca?”. Auzi la el, si unde ar mai fi fun-ul?
Habar nu aveam la ce ma inham. La ora 12 erau toate spalate si asezate in cosulete numai bine pregatite pentru a le pune pe plita. Am pus vinetele pe plita. Apoi si adreii kapia.
Intre timp am taiat gogosarii si ceapa. Ah, iubesc cutitele Fiskars! Unul mare pentru legume, altul mic pentru curatat codite. Asta mic are si o maturica in spate, asa ca a fost genial la curatat semintele de ardei, desi el era programat pentru ciuperci. Nu stiu cum am putut sa traiesc inainte de cutitele Fiskars.
Am parlit pe aragaz si gogosarii si cand ma uit la ceas… ora 18.00! Brrr. Atat de mult am facut astea?
Apoi da-i si pune-le in oala mea cea mai mare. Care evident a fost neincapatoare si am mai pus si intr-o oala mai mica. Si da-i si fierbe acum, ai grija sa nu se lipeasca. Pune suficiente condimente. Telefon la mama. Messenger la Livia Sandru, prietena mea scriitoare de carti de bucate. Care apropo a fost de mare ajutor cu toate tipsurile ei smechere. Habar nu aveam ca trebuie sa sterilizez borcanele si ca zacusca se pune fierbinte in borcane.
Aveam pregatite vreo 14 borcane dragute le-am umplut din prima oala. Apoi m-am dus la boxa pe hol si am mai luat borcane. Iar sterilizeaza, spala, curata. Am mai umplut 6. Astea aveau etichete pe ele, asa ca am furat Tesa de la Alex ca sa nu scrie pe ele gogosari sau compot de caise.
Si uite cum am facut eu zacusca pentru o armata. Am 20 de borcane acum. Nu stiu ce o sa fac cu atatea, dar am. Iar continutul chiar are gust de zacusca!
Si evident pana sa termin postul asta de scris, am mai facut cadou vreo 4,5 ca sa ma dau mare printre prieteni ca vai, ce zzacusca buna am facut. Si chiar e buna 🙂