[facebook_ilike]
De vineri pana duminica, 23-25 noiembrie, la GoodWine, Targul International de Vinuri ce se desfasoara la Romexpo, Recas vine in intampinarea clientilor sai cu idei noi si sfaturi despre bucataria moleculara, oferite de Alexandru Razvan, concurent la Top Chef.
In cele 3 zile de targ, la standul Recas, putem sa participam la lansari de vinuri si degustari de produse premium, exclusiviste. Combinatia dintre vin si bucataria moleculara este fascinanta pentru oricine isi doreste sa schimbe stilul de viata si sa incerce ceva inovator. Bucataria moleculara este acel tip de gatit care imbina bucataria obisnuita cu fizica si chimia, intr-un proces menit sa dea nastere la noi si inedite feluri de mancare. Practic, prin procedee chimice, mancarurilor li se schimba textura – cartofii ii puteti manca spuma, carnea poate fi jeleu, iar dulciurile pot fi efervescente. Alexandru Razvan, singurul chef roman cu stagiu la renumitul restaurant El Buli din Spania, va gati la standul Recas in fiecare zi cate o reteta moleculara.
Alaturi de Alexandru Razvan, vor participa Alex Petricean si Bogdan Alexandrescu, (concurenti) finalisti ai show-ului TV Masterchef, care vor pregati urmatoarele retete: 1. pentru Sole Chardonnay: Cubulet din carne de porc cu salvie, lamaie si ghimbir/ Piept de curcan cu pepene galben si crema de alune de padure; 2. pentru Sole Rose: Tartar de somon cu fructe de padure/ File de ton in crusta de susan si chilli, iar pentru Solo Quinta: Creveti caramelizati pe pat de polenta cremoasa/ Piept de rata cu chutney de ananas si 5 spices.
La eveniment, Recas va fi sustinut de noul sau partener pe vinuri import premium, Foss Marai, companie fondata de Luigi Biasiotto, recunoscuta in Italia si in intreaga lume pentru calitatea vinurilor si eleganta pura a sticlelor, dar mai ales pentru marea pasiune de a produce vinul Prosecco Brut.