Impreuna pentru un mediu mai bun

sticker-impreuna-pentru-un-mediu-mai-verde.jpg

Tocmai am aflat de o campanie de plantare. Bineinteles ca imi bag nasul si plantez si eu.  25.000 de copaci. Foarte mult. Chiar ma implic destul de mult si voi sta doua saptamani la Calarasi si doua in Maramures. Poate te intrebi de ce s-au ales aceste doua zone.

Pai… Calarasi. Este zona cu cea mai mica suprafata impadurita, ca sa nu fiu rea si sa zic judetul cu cele mai mari defrisari.

Aaa, sa zic ceva interesant ce am aflat de la oamenii padurilor. Cum recunosti cine a taiat un copac. Pai… daca acel copac este taiat de la radacina si buturuga aproape ca nu exista…acestea sunt defrisari controlate de Minister.

Daca buturuga este mai inaltuta si te poti aseza pe ea inseamna ca a fost taiata de padurari. Insa…cel mai interesant…daca buturuga este taiata mai de sus a fost taiata abuziv de hoti. Cica acestia se grabesc si taie copacii de la inaltimea lor. Ciudat si interesant si acum am ajuns sa ma uit la buturugi.

Revin. A doua zona este judetul Maramures. A fost puternic afectat de inundatiile de anul trecut, odata cu Moldova. Si doar in Moldova s-au facut impaduriri ca asa s-a promovat…sau poate pentru ca Mihai Tatulici si Andreea Marin or fi moldoveni, nu stiu. Oricum, e nevoie de copaci si in Maramures, ca sa nu mai fie inundati acei oameni.

Si iaca SC Johnson lanseaza, pe 15 ianuarie, campania “Impreuna pentru un mediu mai verde”, celebrand 15 ani de prezenta pe piata din Romania. Adica exista o eticheta mica pe produsele lor si daca vei cumpara acel produs, participi la plantarea unui copac in aceste zone. 

Plantam in aprilie bineinteles, ca atunci este perioada de plantare. E luna padurii, remember? Am plantat si anii trecuti J  Deci tu stai acasa la loc caldut, cumperi Glade, Pronto si Raid in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie si participi alaturi de SC Johnson la reimpadurirea zonelor defrisate.  

Daca esti din Calarasi sau Maramures si vrei sa vii cu noi si sa plantezi voluntar si sa stai in Tabara Johnson 2 saptamani, da un mail la office@pridea.ro  si te trec pe lista. Voi fi si eu acolo si invatam impreuna sa plantam pomi.  

Te astept intr-o tabara de retrait cu pomi, SC Johnson si  concursuri gen cine planteaza cei mai multi pomi, cine eticheteaza cei mai multi pomi si poate mai ai si alte idei de concursuri acolo

No Comments Yet

Leave a Reply