Weekend de literatura

Imi propusesem sa fac atat de multe lucruri weekendul asta ca nu am facut nimic. Adica am facut, dar nimic din ceea ce era pe lista. Voiam sa imi vad niste prieteni, sa vizitez un copil. Uf, nimic. Lumi, iarta-ma 🙂
Weekendul a debutat vineri seara cu pierdut jumatate din numerele de telefon. Evident, jumatatea cea mai importanta, de la numarul de telefon al mamei pana la o multime de altele. Da, se mai intampla, as putea spune. M-a amuzat ca nu am fost furioasa pe mine ca am facut asta, asa ca m-am pus pe citit.

De vreo 3 seri ma chinuiam sa citesc Clubul de pe 5Th Avenue, asa ca am stat toata noaptea sa o termin. Nu am priceput de ce, pentru ca nu prea mi-a placut cartea. Desi scriitoarea, aia de a scris si Totul despre sex, a fost asociata cu Jane Austin, am considerat ca asta se numeste blasfemie. Dar pana la urma tot la mandrie si prejudecata s-a ajuns in carte. Astia suntem, oameni orgoliosi, cu prejudecati si multi, foarte multi snobi. Mi se face greata cand vad in jurul meu oameni care “se dau mari” ca sa ma exprim frumos. Toata lumea se lauda, si fac asta cu motivul clar de a-si stabili un loc in societate. Cu alte cuvinte, oamenii isi fac PR. Si eu PR, imi place sa vand imagini, cu toate astea pe mine nu am stiut niciodata sa ma vand.

Revenind la weekend. Sambata dimineata am inceput-o in propriul pat cu ce am gasit pe noptiera, proaspat achizitionata “Barbati care urasc femeile” de Stieg Larsson. Prima din trilogia Millenium. Si asa de tare m-a captivat ca pana duminica la ora 16.00 am terminat ambele volume in aceeasi camasa de noapte cu acelasi pat nefacut si nu am mancat decat vreo 4 clatite luate in graba cu o seara inainte de la MegaImage. Apoi am intrat pe net si vad ca la Afi Cotroceni ruleaza filmul “Fata care s-a jucat cu focul”, adica un soi de volumul 2 din trilogie. Asa ca luat una bucata prietena cu japca si mers la film. Sper sa fie deschisa vreo librarie sa o si cumpar plus Castelul din nori s-a sfaramat. Ultima din serie. Ma simt ca atunci cand l-am descoperit pe Marc Levy. Sper sa nu fiu tot la fel de dezamagita cum am fost la ultima carte a astuia.

Trebuie sa vad si filmul, desi de cele mai multe ori prefer sa citesc cartea inainte. Acum am asa o mare curiozitate sa vad filmul inainte de a citi cartea. Am citit Sotia Calatorului in timp, iar filmul m-a dezamagit. Am citit Mananca, Roaga-te, Iubeste, mi-e frica sa ma duc la film. Dar Fata...asta, trebuie s-o vad..

Am citit-o fara sa respir, desi era asa de plina de amanunte pe care nu as fi tinut mortis sa le citesc. Interesant cum o carte suedeza bate Codul lui Da Vinci si Harry Potter. Da, interesanta. Un roman care imi parea de mana a doua si care a facut furori in occident. Sunt curioasa de continuare. Voi mai povesti.
E ciudat cum imi plac cartile si cum ma fascineaza. Nu ii inteleg pe cei care nu citesc. Habar nu au ce pierd. Eu intru in fibrilatie cand citesc o carte buna. Si in sevraj pana gasesc continuarea.

UPDATE: da, vazut, placut. Nu mi-am luat cartile ca nu aveam bani la mine. Blonda, remember? Si in afara de filmul cu pricina, m-a dus Hirtan si la Contesa insangerata, adicatelea un film horrorrrrr care nu mi-a spus decat ca dragostea e o chestie oribila pentru tarani. Sucks!

1 Comment

Leave a Reply