Vreau zapada inapoi

Stiam eu cam ce face Generatia Verde, dar nu stiam amanunte. Dar am aflat. Am intrat pe site si mi-am calculat amprenta de carbon pe care eu o las. Si am aflat ca este de apropae 7 tone CO2 pe an. Adica ar trebui sa plantez cam 7 arbori pe an. Sincer, eu personal mi-am cam facut portia pe muuuuulti ani de aici inainte, tinand cont ca am plantat 473 de pomi eu singurica, iar in total am ajutat la plantarea a vreo 30000.

amprenta mea de carbon

Ideea e ca noi nu prea suntem constienti de efectul pe care il avem asupra schimbarilor climatice. Ne vaitam tot timpul ca nu mai avem zapada iarna si ca verile sunt mult prea calduroase, dar nu facem nimic pentru asta. Am fost anul asta la Bruxelles la Green Week (bine, am fost in iunie, dar am uitat sa scriu 🙂 ). Tema principala a acestei saptamani a fost referitoare la schimbarile climatice.
Eu personal imi doresc sa am zapada de Craciun in Bucuresti, nu neaparat la munte. Mi-a placut totdeauna zapada si o vreau pe aia de demult. Bine, vei putea spune ca nu vrei mocirleala si zapada sa nu putem merge prin oras. Dar mocirleala e tocmai pentru ca s-a schimbat clima. Suntem in noiembrie, e luna de plantare. Nu prea vad actiuni de genul asta luna asta, din pacate. Am vazut foarte multe in aprilie. Cea de a doua luna de plantare. NU se pot planta arbori decat in aprilie si noiembrie. Eu nu am putut sa fac luna asta, dar eu mi-am facut norma pe anul asta, am plantat 25.000 in aprilie 🙂 Totusi nu e o scuza si ma simt vinovata ca nu am plantat si luna asta. Sper ca totusi sa plantez in aprilie.

Tu ce amprenta de carbon ai? www.generatiaverde.ro

Si de fapt ce e aia amprenta de carbon?
Amprenta de Carbon reprezinta totalitatea emisiilor de gaze cu efect de sera cauzate direct sau indirect de un individ, organizatie, eveniment sau produs (Wikipedia). Amprenta de carbon individuala, a unei organizatii sau natiuni, este masurata printr-o actiune de evaluare a gazelor cu efect de sera. O data ce “dimensiunea” amprentei de carbon este cunoscuta, o strategie poate fi planificata/aplicata pentru a o reduce.

Asa ca na, calculeaza-ti amprenta de carbon si vezi cum poti sa duci o viata eco-friendly si sa iti reduci propria amprenta de carbon.

4 Comments
 1. 7,6 tone!!
  Locuinta- 5,58 tone! Deci. Sa renunt la frigider, tv, aragaz…. sau? ce sa fac? sa ma duc sa plantez copaci in gradina blocului? sunt deja. Sa particip la campaniile tale? hahaha vrea omu sa planteze si n-are unde! Locuri de plantare libere, va rog! Sa sparg niste beton si poate imi fac si eu loc, nu?

 2. pai ia du–te. sau sa ai constiinta impacata, vino cu noi la plantare in aprilie 🙂
  si …consumi cam mult. ia renunta si tu la placa de par 😛

 3. cred ca la laptop tb sa renunt! haha
  sa renunt la par! :)))))))
  sau haine de unica folosinta! haha
  ia sa ma duc eu in parc cu bebele mai bine, sa scot laptopul asta din priza!!

Leave a Reply