Vina povestilor din copilarie

[facebook_ilike]
Cand eram mica il vedeam pe Tarzan plimbandu-se dezbracat. Cenusareasa venea acasa la 12 noaptea. Pinocchio zicea minciuni. Aladin era hot. Batman mergea cu 320 km la ora. Alba ca Zapada locuia cu 7 barbati. Popeye fuma si era tatuat. Prea tarziu! Nu e vina mea, este vina copilariei mele!


Nu mai spun de povestile romanesti! Capra cu 3 iezi. Le crapa capul alora si il punea in fereastra. Si copiii erau incantati de poveste. Spoi mai si faceai dictie cu Capul caprei, crapa capra etc. Un pic cam dubios sa spui povesti de groaza copiiilor.

Scufita rosie. Lupul o manca pe bunicuta. Cum se putea sa ne placa asa povesti? Povesti de groaza. Sau Hansel si Gretel care o bagau pe saraca baba in cuptor, asta dupa ce aveau o mama denaturata care ii izgonise. Brrrrr.
Am ascultat povesti nebune, povesti de groaza, dar care ne placeau la nebunie. Acum sta CNA la panda ca nu cumva sa apara violenta pe posturile tv pentru copii. Desi tot apar in continuare si toti suntem siderati la faptul ca ai nostri copii se uita la desene animate violente.

Mi-as dori sa spun copiilor „Frumoasa din Padurea Adormita” dar cum sa inveti copilul de mic ca trebuie sa stai ca proasta si sa il astepti pe Fat Frumos?
Ce educatie, dom’le!

No Comments Yet

Leave a Reply