Viata e complicata

[facebook_ilike]

2014-06-20 17.35.29Dar si noi ne-o complicam. Sau ne-o complica altii, daca noi nu suntem in stare.

Cum spuneam, de ziua mea ne-am gandit, mai exact eu m-am gandit, pentru ca eu sunt cea care complica tot fara numar. Numberless …ca sa citez un manelist celebru caruia i-am uitat numele.

In saptamana mea de rasfat m-am gandit, asa blonda undercover cum sunt sa mergem in weekend in Bulgaria. Toata viata mea m-am ferit de Bulgaria, de all inclusive, de nebunia si cocalaria de acolo. Dar acum, ei bine, mi-am dorit eu sa merg la Nisipurile de Aur. Sotul, baiet destept cand vrea el, mi-a zis ca nu e momentul, ca oricum nu o sa imi placa, parca nu ar fi pe gustul meu si ca o sa ploua. Asta cu ploaia parca m-a convins asa incat am incercat sa anulez rezervarea. Hotelul bulgar, rezervat prin booking, nici sa nu auda de anularea mea. Care anulare oricum venea cam la vreo 2 ore dupa rezer2014-06-20 17.07.55vare. Atat i-a luat sotului meu sa ma convinga ca este o idee proasta. Nu au vrut neam. Ca ei vor toti cei 220 de euro pentru ca rezervarea este nerambursabila. E drept, ca si scria pe site undeva ascuns, langa micul dejun, nicidecum la politicile hotelului. Am incercat anulare prin booking, prin hotel direct ca Domne, e ziua mea, alti bani nu am, nu pot sa vin ca se anunta vremea proasta. Am sunat pana si la colegii de la ECC Bulgaria si i-am intrebat daca se poate. Hotelul o tinea pe-a lui ca nu si nu.

Ok, am inteles, este vina mea ca nu am citit tot ce scria pe site, ca nu am verificat toate policile hotelului si oricat m-as enerva, stiu ca este vina mea. Am incercat cu sentimente si tot nimic.

Bun, deci hai sa mergem. Am purces la drum vineri dimineata pe o ploaie infernala cu gandul ca avem piscina in hotel si totul va fi m2014-06-20 17.18.22inunat. Hotel de 5 stele in zona cu multa verdeata si vedere la mare. O sa ne uitam pe geam cum ploua in mare si asta e.

Pe la Neptun am oprit la un restaurant sa mancam ceva si ne-a sunat Paula disperata ca: “ai auzit ce e in Bulgaria? Unde plecati de nebuni? Veniti inapoi! Au murit oameni, ploua de rupe, drumuri inchise, cad hoteluri”.

Search o hotnews si da, cam asa era. Sunam la hotel

–          Stiti, umbla vorba pe la televizor si pe net ca sunt drumurile inchise, ca ploua rau, ca au picat hoteluri si ca nu se poate ajunge la dumneavoastra

–          Ba nu este adevarat, drumul este bun, e un pic racoare, dar va asteptam, este foarte frumos la noi iar maine va promitem ca va fi soare.

Hmm, adevarul este ca pe rezervare spuneau la facilitate ca ofera terasa cu soare. As putea sa ii dau lejer in judecata ca nu ne-au oferit ce scria in contract. In fine, hai sa mergem daca oamenii au zis ca e o2014-06-20 17.18.26k drumul.

Intram in Bulgaria, mergem vreo 50 de km si ne opreste politia. Stiti, nu aveti voie pe aici, este foarte periculos, trebuie sa ocoliti vreo 50 km ca sa ajungeti. Ne-au plimbat pe un drum de mai mai sa rupem masina, ne-au ocuplit pe unde nici cu gandul nu gandesti. Am ajuns pe aproape si iar ne-a oprit politia ca trebuie sa ii asteptam neaparat sa ne insoteasca. Si da, ne-au insotit la inotat prin niste ape ingrozitoare. Paduri inundate, sosele la fel, valuri de ape care curgeau la vale. Ne tot gandeam: unde ne ducem? Unde este drumul bun de care ne-a spus receptionera?

2014-06-20 17.18.08In fine, cu greu prin mal, namoluri si ape am reusit sa ajungem identificam resortul Riviera asa mai printr-un mare noroi si ajungem. Frumos resortul, nimic de zis. Un parc frumos, hotelul parea interesant, desi pe langa erau si niste hoteluri varza, tot in acelasi resort de 5 stele.

Ajungem la hotel si ni s-a spus ca ceea ce am rezervat noi este inundat si ne vor da alta camera. Vedem camera si surpriza mult mai mica? Chiar nu era de 5 stele. Nu avea rost sa dam 220 eur pe 2 nopti in asa ceva. Mai mult de 60 de euro pe noapte nu as fi dat nici batuta. Am vazut si camera pe care o rezervasem. Era mai mare, dar inundata, in fata usii era tavanul spart si ligheane. Nu era deloc ceea ce ne doream de la un weekend romantic. A avut apoi Alex inspiratia sa se uite pe geam. In ambele camere, vederea la mare era de fapt o vedere la niste cladiri in constructie si printre pomi asa, mai greu, puteai zari si marea. Piscina era in 2014-06-20 17.18.17hotelul varza de alaturi.

–          Hmm, pai ne-ati pus pe drumuri, acum trebuie sa ne dati o alta camera.

–          Pai da, va dam camera mai mica.

–          La acelasi pret?

–          Da? Daca vreti o camera mai mare va costa 15 euro in plus de persoana pe noapte

–          Sa mori tu! #$%^&*

2014-06-20 17.18.43Am anulat rezervarea, le-am spus sa nu indrazneasca sa vrea banii de cazare. I-am reclamat la booking, evident. Urmeaza sa fac si o reclamatie la ECC Bulgaria. Chiar consider ca ne-au pus viata in pericol cu drumul lor bun si camera lor minunata.

Ne-am cazat apoi la un alt hotel, Odessos. Cu 214 euro am stat all inclusive, chiar daca la 4 stele nu la 5, si a fost mult mai bine. Oameni draguti, ospitalitate cat casa, camere mari, balcon si toate cele. Dar nu pot sa ii uit sau sa ii iert pe dobitocii care ne-au pus pe drum aiurea.

Oricum ar fi, invatatura de minte: nu o sa ma mai duc in Bulgaria in veci

 

No Comments Yet

Leave a Reply