Vacanta si soare. Insula Deserta si Villamoura

[facebook_ilike]
In fiecare dimineata imi beau cafeaua pe terasa hotelului, la etajul 5. Aici vad ca ma trezesc cam pe la ora 8, in ciuda faptului ca suntem cu 2 ore in urma. Foarte tarziu, dar am o scuza: sunt in vacanta. Azi ne vom duce cu barca la plaja. Mergem in insula Deserta care face parte din Rezervatia Naturala Rio Formoso, una din cele 7 minuni ale Portugaliei.


Vom lenevi pe plaja. Dupa o plimbare printr-o piata cu portocali, am mers cu catamaranul. Care, am aflat aici, este diferit de cataraman. Un soi de vaporas care ne-a plimbat vreo jumatate de ora pana in insula. Am reusit intr-un final sa ne bagam picioarele in ocean. Plaja e foarte frumoasa. nu foarte multa lume. Cam 100 de persoane pe toata insula cred. E liniste, nu e muzica, nu e galagie. Doar oceanul se aude. Si din cand in cand cate un vaporas.


Nisipul e curat si are culoarea grisului. Parca si consistenta lui. Am adunat scoici pe plaja si ne-am jucat cu ele. Sunt valuri imense. Mie mi-e teama sa intru in apa asa ca m-am balacit doar putin la mal. Alex a intrat intr-un final, inota atat de aproape de mal si era ciudat. Dar atat de aproape era apa foarte adanca.
Imi plac vacantele. Mi-ar placea sa fiu tot timpul in vacanta.


Am plecat a doua zi in Villamoura cu gandul sa mergem la un Aquashow, insa era mult prea tarziu pentru asta si am ramas in statiune. Un soi de Mamamia asa. Cu fitzele de rigoare si preturile aferente. Super plin de oameni si plaja unde nu ai cum sa pui un ac. Magazine langa magazine. Barci in disperare. Am decis sa mergem cu barca sa vedem delfini.


O barca mare cu capitanul Daniel si inca 12 persoane langa noi. Eu nu stiu sa inot, dar nici vesta de salvare nu mi-am luat. Am mers ceva distanta in cautarea delfinilor si barca mergea cu viteza, se lovea de valuri si a fost bestial. Erau asa de multi delfini ca nu stiai unde sa te uiti mai intai. Nu puteai sa ii prinzi in poze. Puteai doar sa te bucuri de ei. Si inotau cate doi in tandem. Frumos. Apoi barca a mers pe langa grote si stanci si am vazut plajele. Noi vazusem cateva plaje dragute in niste pliante. Pareau asa salbatice si goale. Chiar ne gandeam ca ne-ar placea sa mergem pe o plaja si sa fim doar noi. Dar …acele plaje din pliante erau acum full. Uf.


Dupa plimbare am ramas in statiune sa mancam si evident, desi am mancat pizza si paste tot cu peste era. Aici nici o masa fara peste. Seara iar piscina, de data asta am inotat cam 1 metru. Si iar iesit in oras pe stradute printre miile de terase.No Comments Yet

Leave a Reply