Vacanta, plaja, soare

[facebook_ilike]

Plaja Faro. Afara e innorat, nu prea e zi de plaja. Am iesit un pic la plimbare prin oras, a plouat un pic si am hotarat sa mergem totusi la plaja Faro. A aparut si soarele. Nu foarte multa lume. Aproape pustiu chiar. Fara sezlonguri, doar cu prosoapele direct pe nisip, dar foarte frumos. Lenevim la soare, facem o baie, doua in ocean, nici nu sunt valuri prea mari, deci putem sa ne balacim in liniste.
Am lenevit la soare pana seara, la bronzat, la balacit. As sta asa o luna si nu m-as plictisi. Seara am fost la piscina si am baut sangria si am stat la taclale pana seara tarziu in noapte.


Insula Deserta. Inca ne bucuram de soare si ocean. E cald, dar nu sufocant. E frumos si liniste aici. Azi sper sa stam toata ziua la plaja. Iar. Am plecat spre insula Deserta dimineata la 10 cu primul catamaran. Oamenii astia nu sunt foarte matinali. In Romania s-ar fi plecat de la ora 7 ca sa prinzi ultravioletele. Aici nu e nimeni pe strazi dimineata. Poate doar cativa pescari care vin de la pescuit.

Stam iar pe insula la bronzat. Azi nu mai sunt asa valuri mari, e mai linistit. M-a cam ars soarele asa ca stau la umbra. Sub umbrelute la lenevit. Si de atata lenevit am pierdut vaporasul de ora 4, asa ca am plecat cu cel de 5 jumate dupa ce ne-am mai plimbat un pic pe insula. Plina de maracini si asta, si cu pamantul rosu. Noroc ca au fost inspirati si au facut pontoane lungi cat sa te poti plimba pe toata insula. Dar imi place ca nu sunt foarte multi oameni, ci doar asa cativa imprastiati pe toata insula si vaporase si barci multe in larg.


Ultima zi. Dupa ce am luat micul dejun si ne-am baut cafeaua pe terasa hotelului, am predat camera si ne-am dus la plaja Faro. Unde am inchiriat sezlonguri de data asta si am stat la umbra. Daca mai stateam la soare ne faceam negri negri cum am vazut eu niste oameni pe aici si nu ne place. Din cand in cand cate o baie si in rest somn pe plaja si leneveala. Plus Berea Super Bock.


Pe la ora 5 ne-am intors si, dupa o masa cu paella foarte fierbinte, am urcat in tren si am luat drumul spre Lisabona. De data asta drumul nu a mai fost asa plictisitor pentru mine ca Alex isi terminase cartea si am putut sa stam de vorba.

In Lisabona ne-am plimbat cu bagajele dupa noi pana in Centrul Vechi. E drept ca eu sunt specialist in bagaje si nu am avut decat 2 trolere medii, cu roti si ne-a fost usor. Am luat autobuzul spre Old City pentru ca la metrou nu aveam bani schimbati si nu am putut. Si a fost chiar mai bine ca am mers cu autobuzul ca ne-am uitat la oras. Si ne aminteam de prima zi aici… uite, aici am baut un suc, aici am facut poze, aici era Luminariumul, na ca l-au strans, acolo era hotelul. Ce frumos!


Am stat in centrul vechi, am mancat, am baut Super Bock, au incercat unii sa ne vanda droguri, asa in mijlocul orasului fara niciun pic de teama. Am ascultat muzica si apoi am luat taxiul spre aeroport. Si gata jumatate de vacanta. Portugalia e o tara frumoasa. Ne-a placut foarte mult, dar nu am vrea sa locuim acolo. E o tara unde sa te duci si sa lenevesti.

In avion eu am dormit tot drumul, iar Alex s-a plictisit. Am ajuns la 9 dimineata in Bucuresti si, dupa o escala la Starbucks pentru cafea, am ajuns acasa si am picat de somn. Ma rog, Alex, ca eu nu mai puteam sa dorm.
Flux si reflux


Vapoare si barci peste tot

Frige paella rau de tot

O ultima pizza inainte de imbarcare

2 Comments

Leave a Reply