ultimul barbat….

file_2_7.png

Am citit si Ultimul barbat american, Elisabeth Gilbert cartea de care mai spusesem candva ca vreau sa o citesc. Mi-a placut mult.
Acest barbat….traditionalist, idealist si visator… traieste in lumea lui, in padure, dar uita ca traieste printre oameni. Vorbeste timp de 10 pagini cum a jumulit un iepure atfel incat blana sa fie lata de 2 cm ca sa poate face din ea o funie, si vorbeste timp de 3 randuri despre cum s-a despartit de fata pe care o iubea foarte mult. Asta e genul de barbat care va fi totdeauna singur.
Acest ultim barbat a traversat Apalasii, a traversat America calare, si-a cumparat 100 de pogoane de pamant doar ca sa mai salveze un pic din natura si a construit acolo o tabara de supravietuire. In Turtle Island vin oameni care vor sa invete sa supravietuiasca, vin baieti care vor sa devina barbati. Putini rezista. Doar Eustace rezista, el e singurul care poate, munceste mai mult decat toti ceilalti, dar rezista. Pentru ca ii place, pentru ca asta e modul lui de viata. Iar ceilalti il considera dictoator doar pentru ca are pretentii foarte mari: daca el poate, inseamna ca paote toata lumea. Doar ca Eustace uita ca nu toata lumea e ca el, nu toata lumea e construita din acelasi aluat… 🙁
Desi m-a intrigat foarte mult aceasta carte…mi-a si placut foarte mult si am inceput sa inteleg multe, desi nu sunt de acord.

2 Comments
  1. nebunie o vreu si euuuu
    tocmai ce lucrz cu ei de trei luin aici pe vas…
    daca le zici ca esti din ro.. se uita asa duios la tine si parca ai fi un puisor cu un picior rupt care vrea sa manance si el doo graunte de langa farfuria cocosului.
    is ok.da sa nu i superi ca fac complain imediat. si cine crezi ca are dreptate.. ..?

    … americanu .

Leave a Reply