Ultima fotografie

[facebook_ilike]

De curand am fost la ultima lansare a lui Bogdan Hrib. Carte: Ultima Fotografie. Mi-a spus de la inceput ca este ceva diferit de ceea ce a scris pana acum. Ca este o carte de dragoste. Dupa atatea carti politiste si cu detectivi, aveam emotii despre cum vede el dragostea in carti si nici nu l-am crezut ca intr-adevar va scrie o carte de dragoste.
Dar, mi-a placut cartea. O carte in care ai toate ingredientele pentru a fi o carte de dragoste. Nu s-a putut abtine si a bagat si un pistol, un atac ceva pe acolo. Un pic, doar vreme de un capitol. Dar in rest, cartea mi-a placut foarte tare.

Ultima fotografie. Un barbat, Alexandru Zaharia, care se apropie de 50 de ani, se duce intr-o croaziera luxoasa pentru a se redescoperi pe sine. Fusese fotograf, patron de agentie, casatorit de vreo 2 ori, cu dragostea a stat tare prost toata viata. Cam trist si deprimat. Si unde se astepta sa petreaca singur pe vas, sa stea si sa se gandeasca la ale lui, iar eu ma asteptam sa fie plictisitor si doar sa filosofeze, ei, na…a facut atata sex pe vasul ala ca nu ii pot spune decat parasuta. Si da, un final surprinzator in stilul lui Hrib.

Iar ceea ce mi-a placut foarte tare la cartea asta este ca este povestita vizual. Nu stiu cum sa explic asta. E ca un film. Citesc, dar amanuntele pe care ti le da, descrierea contextului, totul te face sa vizualizezi povestea. Dupa ce am citit-o m-am simtit de parca am vazut un film. Deja stiu cum arata vasul, camera lui de pe vapor, piscina, restaurantele de acolo. Nu excesiv de multe detalii, doar acele detalii care sa te faca sa “vezi” filmul.

O carte care merita citita. O carte de dragoste pe care nu iti vine sa o uiti pe noptiera. E altceva decat Blestemul Manuscrisului sau Ucideti Generalul. Sotul meu e cel mai mare fan al acelor carti, el inca nu a citit Ultima Fotografie, dar sunt tare curioasa ce reactie va avea cand o va citi.
Dupa ce am citit cartea, mi s-a facut asa o pofta de o croaziera incat cred ca stiu unde vom petrece vacanta de vara 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply