Sven Hassel si copilaria mea

[facebook_ilike]
Uf, cata lume nu a citit cartile si cata lume nu s-a gandit la Sven Hassel? Candva in copilarie cel putin. Multi nici macar nu au crezut ca a trait cu adevarat. Romanele lui au fost traduse in zeci de limbi si au facut inconjurul lumii de mii de ori. Autorul povesteste propriile patanii din cursul celui de-al Doilea Razboi Mondial in armata germana. S-au facut multe presupuneri despre el, ca era de fapt un agent al lui Hitler, ca nu ar fi fost de fapt pe front, ca erau in cartile lui inexactitati, ca era un mic legionar si tot felul.

Nu ca mi-ar pasa de asta. Mie mi-au placut mult cartile, succesul volumelor lui se datoreaza in primul rand faptului ca a prezentat cealalta fata a razboiului, viziunea din partea soldatilor germani.
Mi-a marcat copilaria, mi-au placut cartile, le-am savurat si nu mi-a pasat de inexactitati si adevarul istoric.
Ideea este alta. Sven Hassel a murit acum cateva zile, pe 21 septembrie. Avea 95 de ani si a murit de moarte buna cum ar spune bunica. Nu am vazut asta la televizor, nu am vazut prin ziare. A murit cam anonim asa. Ne-am uitat copilaria cand ii citeam aventurile si odata cu moartea lui, mi-am amintit ce bucurie imi faceau cartile lu Sven Hassel. RIP Sven Hassel.

No Comments Yet

Leave a Reply