Scriu pentru Style & Nature

[facebook_ilike]

Cine  a furat Atlantinda?

Cand am citit Dialogurile lui Platon am crezut ca este fictiune. Apoi am citit Metafizica lui Aristotel si m-am enervat vazand ca il contrazice pe Platon, idolul meu la momentul acela. A fost momentul in care mi-a trecut prin cap si am inceput sa cred ca ar putea sa fi existat ceva ceva pe acolo. Nu m-ar fi mirat prea tare, pe nimeni nu ar putea sa mire disparitia unei civilizatii dat fiind faptul ca locuim pe o Terra atat de batrana.

asd

Apoi am citit Jules Verne si m-a bagat total in ceata. Pe Jules Verne nu stii cum sa il crezi. A prevazut atat de mult si atat de bine viitorul incat nu stii daca sa ii crezi trecutul. L-am iubit toti pe capitanul Nemo, dar nu stiam ce sa credem citind.

Platon a spus ca Atlantida a fost distrusa de zei. Disipolul lui, Aristotel, il contrazice. Totusi Platon in scrierile sale face clar delimitarea dintre adevar si fictiune. Aristotel este recunoscut ca fiind rautacios iar povestea care s-a nascut in scrieri acum 2400 de ani inca este in mintile multor cercetatori si curiosi si nu si-a pierdut nimic din spectaculozitate si dramatism.

Continuarea o poti citi aici 

No Comments Yet

Leave a Reply