Preotul rock star

[facebook_ilike]

De doua zile ma tot enervez ingrozitor pe un popa. Da, pe un preot de la biserica de langa casa. I-a cumparat boxe si canta in ele cu volumul la maxim. Nu il inteleg. Sunt 15 oameni in biserica si el da drumul la boxe cat poate de tare. Tot timpul.

M-am dus pana la el sa il rog frumos sa opreasca muzica de afara. Nu ii intereseaza pe vecini. A fost foate rece si dur cu mine:
– Du-te la sunetist!

Ok, m-am dus sa il caut pe sunetist si am vazut cum toata biserca era plina de boxe, microfoane, mixere si alte chestii din astea de sonorizare. Ma gandeam ca sotul meu a dat 10.000 lei pe 2 boxe, in biserca erau vreo 6, plus mixerele etc. Totul cam de cel putin 40.000 lei. Hm. De unde bani? Din cutia milei? Din ceea ce dau oamenii pe lumanari? Saracele batrane care isi dau ultimii bani la biserica. Saracii miri care vor sa se casatoreasca in Casa Domnului si li se cer bani. Noua ne-au cerut 200 lei avans. A mai dat apoi si nasul inca vreo 600. Trist ca se cer bani asa.

Revenind la galagie, nu am reusit sa il conving pe sunetist, care a vorbit foarte urat si rastit la mine cum ca nu am niciun drept sa le cer asta. Ca oamenii vor.
Seara am vorbit cu prietena mea, Vilia. Studenta la Teologie. Nici ei nu ii place asta. Copilul ei a zis in fata unei biserici galagioase:
– Vreau acasa, nu-mi place aici. Si si-a pus mainile la urechi.

Indeparteaza oamenii. De aceeasi parere este si Parintele Alin, varul meu. In biserca se slujeste cu smerenie, nu cu galagie. Preotul este mesagerul Domnului, nu rock star.
A doua zi ma trezesc (si eu ma trezesc foarte dimineata) in muzica de Doamne miluieste. Hm. Sun la politie. Deja nu mai am chef sa nu fiu primita de preot sau sa stau la cheremul acelui sunetist.

E drept ca era Sf. Petru si Pavel, dar erau 20 de oameni in biserica, de ce i-ar interesa pe cei de pe strada si din blocuri slujba? Daca eu as pune pe geam o boxa cu o slujba catolica, mi-ar sari toti in cap.

La Politie i-am reclamat pentru propaganda religioasa. Pentru deranjarea linistii publice nu se putea pentru ca se incadrau totusi in orele legale, conform celor spuse de politisti.
S-a facut proces verbal si sa speram ca nu voi mai auzi boxele. Ne-au sustnut si vecinii, nimeni nu e de acord cu aceasta galagie. Nu poti impune cuiva religia ta. Nu poti sa aduci cu japca lumea la bserica, nu poti sa ii fortezi sa asculte convingerile tale.

Politistii ne-au inteles, au fost chiar draguti, au zis ca vor incerca totul in baza legii, nici lor nu le-ar conveni sa li se intample asta. Au mai spus si ca nu prea le permite legea sa faca mare lucru. Sa incercam sa facem o reclamatie la Patriarhie. Azi o scriu si o trimit.
Imi pare rau, Parinte, da’ urechile mele nu mai suporta.

No Comments Yet

Leave a Reply