NU fi Dezordinar

logo

Si uite ca in sfarsit am lansat astazi campania Nu fi Dezordinar. Impreuna cu CORB 44 si Agentia DRAFTFCB si, bineinteles cu sprijinul Ministerului Mediului am reusit sa iesim la lumina si sa scoatem dezordinarii la tabla.

Daca ar sti sa-ti vorbeasca, animalele te-ar anunta ca au “gasit obiecte pierdute in padure”si ar crede ca daca ti le inapoiaza, iti fac un bine tie, celui care le-a lasat in mod constient in urma picnicului.
In aceasta toamna, la initiativa Asociatiei CORB 44 si a agentiei de publicitate Draftfcb, in parteneriat cu Ministerul Mediului, se lanseaza campania sociala “NU FI Dezordinar”.

“NU FI dezordinar” este o campanie care isi doreste sa constientizeze populatia cu privire la protejarea mediului, prin strangerea selectiva a gunoaielor din locurile destinate recreerii.
“NU FI dezordinar”, care beneficiaza de sprijinul activ al Ministerului Mediului, este o campanie nationala care isi doreste sa atraga in proiect, in afara de partenerii din mass media si consiliile locale si companii nationale si locale interesate de problematica mediului si educarii populatiei

Campania are doua componente: una tehnica, care consta in amplasarea de pubele in spatiile destinate recreerii din jurul oraselor (lizierele padurilor) si una de comunicare, care urmareste constientizarea si educarea populatiei.

“Draftfcb a inteles nevoia existentei unor campanii educationale de mediu si de aceea am propus campania “Nu fi dezordinar” partenerilor nostri si Ministerului Mediului. Campaniile CSR sunt parte integranta din obiectivele agentiei si avem o echipa de experti interni si independenti care ne asigura realizarea acestora atat din punct de vedere creativ, cat si pe partea de promovare.” Bogdan Santea, Presedinte&CEO Draftfcb.

“Picnicul, o traditie deja la romani, poate si trebuie sa devina o experienta civilizata, cu responsabilitate fata de natura. Animalele nu au nicio vina si nu trebuie sa traiasca in aerul irespirabil pe care il lasa gunoaiele uitate in paduri de dezordinari. In Romania lipsesc pubele in zonele de picnic, iar oamenii arunca gunoiul unde apuca. Pe de o parte, pentru ca nu au unde, pe de alta parte, pentru ca nu sunt foarte constienti de efectul gunoiului lasat”, a declarat Vali Dutu, presedinte CORB44.

Solutia: amplasarea unui numar de 8400 de pubele in toata tara (cate 200 in fiecare judet) in locatiile traditionale de picnic si informarea cetatenilor despre campanie si despre locurile unde sunt amplasate aceste pubele.

“Ministerul Mediului sprijina initiativele care sunt menite sa educe populatia pe problematicile de mediu. Nu fi dezordinar este mai mult decat o campanie educativa insa. Este o campanie care propune solutii si masuri concrete, fiind un punct de plecare pentru a rezolva problema curateniei in locurile de picnic, prin amplasarea de pubele. Sustinand acest proiect, intarim initiativele noastre legislative cu privire la acest subiect.” a declarat Izabela Caragea, consilier la Ministerul Mediului.

Ce este DEZORDINARUL?

Dezordinarul este persoana care merge in padurile de pe langa orase sau pe langa rauri, care face gratar, care isi ia cu ea copiii, familia, animalele de casa, dar care uita sa stranga sticlele, pungile de plastic, gunoiul menajer si orice altceva mai poate rezulta dintr-o iesire la aer curat.

Pentru orice tip de informatii despre aceasta campanie.. call me 🙂 or mail me laura@prcafe.ro

recycling-landfill-350.jpg

2 Comments
 1. Buna Laura,

  Laudabila initiativa voastra, insa m-a distrat copios definitia pe care i-ati dat-o dezordinarului… Sunt iarasi foarte curios sa aflu care cuvant (in afara de ordinar) a stat la baza formarii unui nou cuvant in limba romana…:))

  Genul asta de actiuni mi se par pe cat de marinimoase pe atat de ineficiente… Daca intuiesc bine logica de la baza formarii noului cuvant, rezulta 3 categorii de oameni: 1. Dezordinarii care produc deseuri; 2. Ordinarii care le strang si militeaza anemic cu genul asta de actiuni; 3. Aordinarii care prefera sa nu produca deseuri dar sa nici nu-si consume weekend-urile intepand hartii pline de ca*at prin padurile si baltile patiei.
  Pentru ca simpatizez cu a 3-a asazisa categorie, da-mi voie sa pun alaturat un link care cu certitudine iti va smulge macar un zambet si din care reiese o realitate valida teoretic si practic despre genul asta de actiuni. N-am putut sa nu-mi amintesc instant de cuvintele lui George Calin in legatura topicul… Sper doar sa razi si sa nu te superi prea rau pe mine de comentariu.
  http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw

  Cristi

 2. Draga Cristi,
  Nu stiu cat de ineficient este sa pui pubele in locurile de picnic, ca macar asa exista o sansa ca aordinarii care sigur produc deseuri, (ca nu exista om sa nu produca) poate se gandesc sa le arunce. Cred ca ai inteles un pic gresit ce este Dezordinarul. El produce (ca noi toti, repet), dar uita sa le stranga! Si ordinarii astia care inteapa hartii, poate n-ar mai intepa ca idiotii, daca unii ar avea bunul simt sa si le stranga!
  Si daca nimeni nu vrea sa faca nimic in a educa si in a da si solutia (adica Pubela!!!!!!), ci doar sa comenteze (si nu ma refer la tine aici, ci la cei care arunca, se intorc la locul faptei si au pretentii ca nu e curat! – ceea ce e culmea nesimtirii, si nu imi spune ca nu cunosti astfel de oameni sau n-ai fost la picnic cu/langa unii dintre ei!), uite ca unii inca mai spera ca, desi foarte incet, unele lucruri chiar pot fi schimbate!

Leave a Reply