Noi suntem optimisti

[facebook_ilike]

Mie nu imi vine sa cred ce amploare a luat articolul de ieri. Peste o mie de oameni care l-au citit, nu mai pot sa tin numarul share-urilor de pe facebook, o gramada de telefoane si zeci de mesaje de la oameni care ar vrea sa ne ajute. Multumesc mult pentru sustinere.

Invatam sa ne dam in tomboganSperam sa primesc macar un telefon ceva de la vreo autoritate, dar nimic. Ca sa fiu mai explicita in ceea ce am scris deja, noi am fost la Directia de Protectie a Copilului, cred ca am fost pe la toate directiile, am fost si la Oficiul Roman de Adoptii, alte asociatii, oameni care au adoptat sau vor sa adopte, avocati, detectivi particulari etc. Legal, nu putem face nimic. Atata timp cat Andrei se afla la tatal lui. Iar noi nu stim sigur ca acolo intrucat DPC ne-a spus ca “Doamna Mia Scarlat ne-a spus ca este la tatal lui. Noi nu putem verifica in baza CNP-ului pentru ca si-a dat demisia persoana care stia sa faca asta pe calculator”. « #¤% ???

IMG_0513

Le-am spus ca le dam toate datele si sa afle unde este. Noi am aflat pe alte cai, dar tot nu ne lasa legea sa il luam, chiar daca tatal lui are peste 10.000 lei datorie la intretinere si el nu mai poate merge la gradinita, scoala etc. Exista o lege care nu poate fi schimbata cum ca un copil trebuie sa stea la parinti, nu conteaza cum sunt parintii. Tot ce imi doresc este sa sper ca tatal lui il iubeste suficient de mult incat sa il creasca bine. Nu stiu ce sa zic mai mult. Am incercat sa vorbim cu el, dar nu vrea sa auda de nimic de la noi. I-am propus sa il crestem impreuna, nici asa nu vrea. Poate il iubeste.

DSC_2951Nu avem ce face. Este o poveste trista, care nu s-ar fi intamplat daca acel centru de copii, ar fi fost legal. Daca doamna Mia nu ne-ar fi lasat sa ne atasam de copil. Daca acel copil statea legal acolo. Nu poti sa iei copii si sa ii cresti doar pentru ca asa vrei tu. Atunci cand ii iei trebuie sa iti asumi responsabilitatea viitorului acelui copil. Acelor copii.

Este ok ca te gandesti la gradinita, la scoala, dar trebuie sa te gandesti si la ce se intampla cu el cand va fi mare. Ce se intampla daca vin inapoi parintii sa il ia ? Nu se pot numi parinti cei care lasa in centru un copil pentru 1 an, 5 sau 9 ani. Cu ce drept se mai intoarce cineva dupa 5 ani sa spuna ca este parinte? Legea spune ca parinte este cel care da nastere unui copil si copilul trebuie sa stea cu el. Experienta ne-a invatat ca nu este neaparat acela parinte, ci de multe ori cel care il creste si il educa pe copil. Iar un copil are dreptul sa creasca intr-o familie, fie ca este adoptiva sau naturala. Parerea mea si a multora.

Dar noi mergem pe principiul ca viata e frumoasa si merita traita, asa incat suntem optimisti si convinsi ca totul va fi bine, ca Andrei va fi bine, ca noi vom fi bine. Pana atunci probabil ca va fi mult rau, dar putem trece peste atunci cand ne gandim cat de frumos va fi candva viitorul 🙂

 

No Comments Yet

Leave a Reply