May Day

[facebook_ilike]

Acum ceva timp, am descoperit ca nasul nostrum scrie nuvele si poezii. Frumoase. Cand am citit cartea, cu ceva timp inainte sa plece spre tipar, m-am amuzat, m-am distrat, m-am intristat. O carte care citita pentru ca si si MAREA si OMUL au tainele lor.

buc raw2

Nici MAREA, nici OMUL nu doresc ca acestea sa ramana ascunse pe vecie”. Acesta este motto-ul pe care Constantin Costache, comandant de cursa lunga, l-a ales pentru MayDay, cartea pe care el o caracterizeaza in cuvinte putine ca fiind “cartea unui marinar, cu si despre marinari.”

El ne martureste ca secretul tariei marinarului consta in a sti sa-si foloseasca timpul pe mare.  “A sta inert, cu gandurile zburdand aiurea, inseamna sa te abandonezi, putin cate putin, in bratele disperarii”. Constantin Costache spune ca a inteles asta “vazand pe mare oameni topiti de griji sau de dor, oameni care-si faceau probleme chiar atunci cand acestea nu existau”.

Vineri, 11 octombrie, incepand cu ora 18:00, va invitam la Carturesti Verona , ca sa descoperim impreuna mai multe despre marinarii de ieri si de azi, despre tatii, sotii, prietenii sau fiii nostrii. Oameni ale caror vieti trec si se petrec mai mult in larg, decat pe uscat. Oameni aflati la carma gigantilor de fier care, uneori, devin vulnerabili in fata naturii. Oameni care admit ca, daca ar avea sansa de a o lua de la capat, ar allege tot marinaria. Oameni de la care invatam ca pasiunea intrece pericolul.

Asadar va astept la Cafe Verona, pe 11 octombrie, ora 18.00 la un ceai si o discutie despre carte, mare si marinari.

No Comments Yet

Leave a Reply