Lumea de peste drum

[facebook_ilike]
Peste drum se afla un bloc mare. Mare rau. Cateodata seara imi place sa stau sa ma uit pe geam. La strada, la masini, la cer, la oamenii din blocul de vizavi.
Daca te uiti cam pe la ora 20.30 asa, e fascinant. Aproape toti oamenii sunt acasa, prin casa si fac ceva. O tipa pe la etajul 1 uda florile, cea de deasupra mananca impreuna cu sotul ei. Mai sus un pic un tip care gateste mereu si iubita lui care sta pe langa el si pare ca il incurca.

Si mai sus o batrana singura care se invarte prin bucatarie, cred ca gateste. O alta doamna pune muraturi. Un tip care se uita la televizor in timp ce nevasta sta cu o prietena in bucatarie la taclale. Niste copii care se joca in camera lor. Un adolescent care asculta muzica la casti si danseaza prin casa.
La ultimul etaj este un tip care sta in fundul gol prin casa si se fataie din camera in camera. O familie de tineri care se pupa tot timpul. Si asta am vazut doar aseara.
Imi place sa ma uit pe geam si sa vad in casele oamenilor. Imi place si cand ii vad ca stau lejer fara draperii. Sunt si multi cu draperii am observat. Dar mie imi plac astia care nu se ascund. Sunt oameni frumosi. Cel putin asa ii vad eu de la geamul meu. Si-mi place sa ii observ din cand in cand.

Ma gandeam oare ei ce vad la geamul meu. Nici eu nu prea am draperii. Te uiti la oameni, ii privesti, iti faci idei despre ce fac ei, ii judeci poate. Dar cati oameni se uita in propria gradina ca un spectator?

No Comments Yet

Leave a Reply