Linistea de pe langa protest

[facebook_ilike]

Toata lumea scrie despre protestatari si protest. Facebook-ul e plin, nu mai zic de Twitter, la fel pe bloguri, ziare online sau print, televiziuni.
Tot am traversat orasul pe la orele de protest, era asa de liniste prin cartiere… in centru erau foarte multi jandarmi si foarte multi oameni. Mi s-a parut linistit protestul. Dar ma surprinde linistea din cartiere. Invitatiile la evenimente curg in continuare.
Am fost la Sala Palatului la Spargatorul de Nuci. Foarte multi oameni acolo. Nu vorbea nimeni despre protest. Ma uitam in jur si parea un spectacol intr-o zi normala. Cativa metri mai incolo erau mii de oameni care protestau.


Fotografie “furata” de pe facebook-ul lui Liviu Mihaiu
A doua zi m-am dus la o prezentare de moda. Iar eram curioasa sa vad ce se intampla dincolo de protest. Iar liniste, „lumea buna” care se tine departe de realitate.
M-am cam scarbit. Macar sa se abtina de la organizat evenimente. Adica, nu am nimic cu evenimentele lor, sunt programate demult cu siguranta, insa…nu stiu, asa din solidaritate, ar putea sa le amane. Sau macar sa anunte ceva despre protest, sa protesteze in felul lor, dar sa sustina cauza. Avem nevoie de cat mai multi implicati.

Am fost si la Gala Premiilor VIP si macar acolo l-am vazut pe Dan Teodorescu protestand cu al lui imn al protestatarului: Strada mea cu-un singur bec. S-a intamplat ceva. Bine in afara de faptul ca a fost sonorizat de Trendy Sound&Light, adica sotul meu. Ca asta era motivul pentru care am ajuns acolo. Oricum ar fi, sunt atat de multi oameni care inca nu au curaj sa protesteze. Cam trist.

2 Comments
  1. Aceeasi senzatie o am si eu, ca sunt doua lumi paralele. Sunt chiar oameni care tec pe partea cu fantanile si nu intorc nici macar capul spre tnb. Trist.

Leave a Reply