Lines Ballet din San Francisco, la Intalnirile JTI

[facebook_ilike]

Aseara la Teatrul National Bucuresti a avut loc spectacolul anual din cadrul Intalnirilor JTI. Un spectacol sustinut de compania de dans Lines Ballet din San Francisco, in coregrafia lui Alonzo King.
Spectacolul prezentat la Chisinau si apoi la Bucuresti a fost alcatuit din doua momente coregrafice: Dust and Light si Rasa.

“Cei 12 dansatori sunt inalti, supli, extrem de talentati, iar coregrafia lui Alonzo King ii scoate in evidenta, cu efecte uimitoare. Dust and Light este o celebrare lirica a fortelor a caror interactiune ne modeleaza vietile, pusa pe muzica baroca de Corelli”, scrie The Guardian.
“Rasa este extraordinara. Muzica din Rasa este o partitura hipnotica condusa de maestrul tabla Zakir Hussain. Inima Rasa este un pas de deux epic pentru doi dintre cei mai emotionanti dansatori ai companiei”, scrie San Francisco Chronicle.

Alonzo King a pus bazele Baletului LINES in 1982, compania devenind, intre timp, una dintre cele mai prestigioase si captivante companii de dans contemporan din America de Nord.
Dansatorii foarte inalti, putin deosebit de majoritatea dansatorilor, au fost la inaltime si cu spectacolul de la Bucuresti unde si-au manifestat spontaneitatea printr-un dans inventiv, senzual si vibrant, creand punti de legatura intre traditie si modernitate.
Frumos de vazut in weekend.

No Comments Yet

Leave a Reply