La Zoo

Ieri am fost la ZOO cu Vladut si Lumi. Stiam ca e destul de saracacioasa gradina noastra zoologica, dar mi-a placut. Cateva animale, oameni draguti care aveau grija de ele, multe animale erau duse la adapost de frig.
Am google-it dupa cateva date despre gradina zoologica din Bucuresti, iar cele mai “noi” informatii erau din 2000. In fine…putin
cam delasator.

laura-lumi.jpg

Am aflat ca Gradina Zoologica din Bucuresti s-a deschis pentru prima data in anul 1955 sub forma unor “colturi zoologice” situate in principalele parcuri ale capitalei si padurea Baneasa. Intre anii 1955-1959, efectivele de animale s-au concentrat progresiv la Coltul zoologic Baneasa care s-a deschis la 1 mai 1959 si care a devenit, in 1962, Gradina Zoologica Bucuresti.

Gradina Zoologica se intinde pe o suprafata de 5.85 ha si detinea, la 1 ianuarie 1994, in colectiile sale, 104 forme (specii si subspecii) cu un numar total de 835 exemplare apartinand la 3 clase de animale vertebrale: 6 forme reptile cu 24 exemplare, 49 forme pasari cu 591 exemplare si 49 forme mamifere cu 219 exemplare: din cele 104 forme, 51 apartin faunei exotice iar 53 faunei indigene.

laura-vladut.jpg

NU bag mana in foc ca toate aceste animale mai exista chiar toate, poate s-au inmultit, poate nu, dar per total, trecand peste frigul de afara … a fost interesant si dragut.

Am vazut un tigru cam nebun. Zau daca am priceput ce voia sa faca. Tragea de o buturuga, se oprea, mai tragea un pic, iar se oprea. In fine, ii placea lui sa plimbe buturuga. Oricum foarte mare acel tigru si foarte frumos.

tigrul-tampit.JPG

Apoi am vazut un urs. Care s-a ridicat si s-a plimbat un pic. Mai agale asa. Ne-a spus un nene care muncea acolo ca avem mare noroc ca am vazut ursul pentru ca na, e iarna si hiberneaza, iese doar de 3,4 ori pe iarna afara.

ursul.jpg

Apoi ne-am dus la Reptilarie si am vazut pantofi. Eu doar asta vedeam: genti si pantofi. Sincer, nu suport taratoarele, reptilele, serpii, viermii, omizile, lipitorile etc. Mi se par scarboase. Nu sunt bune decat pe pantofi. Da, am pantofi din piton si imi sunt foarte dragi. Oricat de eco as fi, serpii tot pe pantofi sunt cei mai buni.

laura-sarpe.jpg

lumi-sarpe.jpg

Am mai vazut si o broasca VIP. Super smechera de altfel. Poza. Statea in asa fel incat taota lumea sa o pozeze. Cand am vrut sa ii fac poza din lateral, a intors capul spre mine. Ca sa pozeze, doamna…:)

brasca-vedeta.jpg

Am vazut pume, flamingo, vulturi, pantere, dar si ratze, cerbi, cai, maimute. Cred ca vara este foarte frumos acolo, desi imi amintesc ca este o super mare aglomeratie si trafic in zona de obicei. Acolo ma plimb cu fetele vara cu bicicleta, ma rog, prin padurea Baneasa. Acolo unde se duc picnicarii dezordinarii intr-un mare hal si strica tot. Si e un trafiiiiicccc…. ugh..toti vor sa vina la padure cu masina pana in padure. Dar gradina zoologica e chiar draguta si merita vizitata, macar pentru ca rodica moralul foarte mult 🙂

2 Comments
  1. plm….trebuia sa fiu si eu cu voiiiiiii, ceapa ma-sii de situatie…da poate mai mergem…macar sa va fac si eu nijte poze ca lumea =))

  2. pai daca nu ai venit, io ce sa fac? am facut poze cu super mega camera mea la care s-a terminat bateria si apoi cu telefonul. precum vezi, niste poze varza 😀

Leave a Reply