La cules gunoi in Grindu Chituc

p9270413.JPG

Weekendul trecut iar am fost la cules gunoi. De data asta in Grindul Chituc unde m-am dus la invitatia baietilor de la Club Off Road Bucuresti si unde au mai venit si copii de la centrul de plasament Concordia.

Mergand acolo, iar m-am gandit asa cum fac de obicei observ, cand ma duc sa adun gunoi, iar m-am gandit ca nu o sa avem ce aduna. Da’ de unde…. asa de multe gunoaie…nu am mai vazut. Da, ok, stiu ca asa spun mereu, dar parca de fiecare data cnad ma duc gasesc din ce in ce mai multe.

Este foarte frumos in Chituc, foarte salbatic si pare parasit totul. Nu am crezut ca acolo se duc oameni la plaja. E drept ca si eu simt nevoia sa ma duc la plaja in locuri unde sa nu fie manele si oameni care sa ma inghesuie si ca prefer locuri singuratice. Dar ma duc prin alte tari. si sub nicio forma nu stric ecosistemul. Si mai ales, nu las gunoaie pe acolo. am vazut tot felul de gunoaie. De la oameni care cu siguranta nu asculta manele.  Sincer, acolo nu se duc oameni prosti.  Am vazut sticle de Peroni, ambalaje de Milka si …in fine, multe chestii pe care sigur nu le folosesc manelistii. Am fost foarte dezamagita de gunoaiele de acolo. Multe si de calitate 😀

Ei, important este ca am fost acolo, am reusit sa curatam o mare parte din zona. Nu pe toata pentru ca este o foarte mare intindere si ne era imposibil.  Ma tot gandesc la solutii. Cum sa educam acesti oameni. Ma doare sufletul cand vad ca nu se gandesc la copiii lor.

Iar copiii de la Concordia au fost extraodinari. Au si muncit, s-au si jucat si mi-a placut ca vorbeau foarte frumos. Multumesc, sarut mana etc…. Ei se vor gandi de acum incolo si sigur nu vor arnca hartii pe jos.

Tu arunci hartii pe jos? si daca vezi pe cineva ca o face….ce faci?

p9270458.JPG

 p9280593.JPG

5 Comments
  1. Laudabil si de luat ca exemplu efortul vostru. Mai ales cel educativ cu copii pe care i-ati responsabilizat fara doar si poate….

    La mai multe actiuni de-astea si la cat mai putine gunoaie la hectar.

    PS: Am insa o nelamurire…..In ordinea probabilitatii, care sunt primele 3 marci de bere pe care le consuma manelistii cand merg in vacanta?
    PPS: Dar copii manelistilor…oare ce ciocolata vor fi mancand?…..

  2. …gindindu-ma k 99% din populatia globului a fost deja stimulata intr-un fel sau altul in privinta poluarii, ma intreb ce metoda ar da roade in cele din urma…poate k unul (cel putin) dintre farmecele pedagogiei;)) ne scapa! …cum sa faci sa nu actionezi blind pt k rezultatul e insuficient si in acelasi timp sa nu fii nici agresiv pt k intri in conflict cu legea,principiile?…bla bla… o cale de mijloc ar putea fi construirea unui cadru in care sa intre cei mai curajosi sau mai constienti pt a experimenta sau in care cei care deja au inteles sa intre si sa suporte disconfortul pt cei care au nevoie de stimulente puternice k sa inteleaga !!…cu alte cuvinte…cum ar fi dk s-ar copia intr-un cadru resttrins nivelul de poluare al planetei astfel incit sa ofere o experienta rapida k supa la plic ?cum ar fi dk dupa ac experienta cei care conduc situatia ar pune intrebarea:”doriti sa crestem gradul de poluare sau ne oprim aici?”sau cum ar fi dk cei care iubesc…dar iubesc cu adevarat planeta…pt k numai ei se pot infuria pe drept…ar spune k intra intr-un mediu poluat si aleg sa se lase afectati k poate in felul asta ceilalti au o imagine suficient de …pe inteles?…nu stiu cum ar fi,dar simt k ..totusi…vom gasi o solutie… poate k pina la urma reusita in privinta poluarii sau a celorlalte cauze pt care avem de luptat nu sint decit virful aisbergului…

  3. am uitat sa scriu k ar fi cazul k la sectiunea stiri, luind in calcul poluarea k si problema constanta si mortala, sa existe in fiecare zi informati despre ce s-a facut si ce nu s-a facut in ac privinta…..presa…un instrument care atunci cind nu este folosit corect ne…..

Leave a Reply