In vizita la Casa Poporului

[facebook_ilike]

DSC_7080Mi-am inceput vacanta cu o vizita la Casa Poporului. Stau in Bucuresti de 20 de ani si nu am fost niciodata. Vizitez o lume intreaga, dar am uitat propriul oras. Bine, am mai vizitat si Muzeul Antipa anul trecut. Acum a venit randul Casei Poporului.

Si mi-a placut. Am facut programare cu o zi inainte, m-am prezentat frumusel la biroul de Info, am aratat actele, am luat biletele. In drum spre locul de verificare de catre Securitate, ghidul Lucian, foarte dragut si cu toate glumele la el, ne-a spus ca aceasta nu este nu un muzeu, ci o cladire administrativa, asa incat trebuie sa respectam anumite reguli.

Si am vizitat alaturi de inca vreo 25 de persoane si ghidul. Parter, etajul 1, balconul, apoi terasa si subsolul. La final ne-a spus ca in cele 2 ore cat a durat turul, de fapt nu am vazut decat vreo 6% din toata cladirea. Este totul a doua ca marime din lume, dupa Pentagon. Mi-ar fi placut sa o vad pe toata. Ghidul a spus ca el a reusit sa o vada pe toata intr-un an.

Erau multi turisti, multi ghizi care ii conduceau. M-am bucurat sa vad cat de frumos organizati erau toti. Aveau si magazin de suveniruri, iar suvenirurile erau…ca afara.

Cred ca noi nu stim foarte multe despre tara noastra si de aceea spunem mereu ca e mai frumos afara.

 DSC_7096

No Comments Yet

Leave a Reply