In seara de Ajun

[facebook_ilike]
Mi-am propus sa plec din civilizatie. Sa nu vad internet si nimic. Si am plecat spre Baia Mare fara stick de net la mine, dar cu laptopul, cu gandul ca poate am timp totusi sa mai scriu la cartea mea. Am ramas peste noapte la Vasile la Cabana Himalaya la Rasnov. Nicaieri nu dormi mai bine decat aici. Cald, frumos, aer curat, oameni buni, suflete mari.
M-am trezit la ora 9 jumate, ca niciodata. Poate ca eram si obosita, dar aici cand vin, chiar dorm, chiar ma odihnesc. La cafeaua de dimineata deschid laptopul ca sa mai scriu vreo doua randuri offline si.. surpriza! Mi se conecteaza internetul la wirelessul cabanei. Vasile si-a pus net. Wow. Sunt increierii muntilor, nu am semnal la telefon, dar am internet.

Voi pleca mai departe la mama la Baia Mare, de fapt la Rus la 12 km de Baia Mare. Si da, si acolo voi avea net, ca mama a avut grija sa isi instaleze ca sa paota vorbi pe Skipe cu prietenele ei.. Dragut.
Revenind la Ajun, care este in seara asta si cand ma voi duce cu colinda pe la rude. Ma bucur enorm ca am plecat in Maramures unde inca se mai sarbatoreste Craciunul cu adevarat. In Bucuresti e doar marketing. Nu stiu ce l-o fi apucat pe Mos Craciun sa apara el in acelasi timp cu nasterea lui Isus. A bulversat totul Acum copiii asteapta Craciunul pentru ca vine Mosu’ nu pentru ca se naste Domnul. Se pun globulete in brad, nu stelute, se decoreaza casa cu diverse nebunii, nu cu ieslea. Cum am mai spus, e marketing la greu.
Deci eu nu pot sa il sufar pe Mos Craciun asta pentru ca a hotarat el sa faca pe darnicul in seara in care se naste Isus. Am pierdut toti esentialul din sarbatoare.
Iar eu m-am fofilat si intra sarbatoresc in rit vechi, eu am fugit de civiliate, chiar daca am inca internet, si voi vedea colidatori, voi vedea traditii, cutume, voi vedea Craciunul adevarat. Stiu ca mai sunt si alte locuri unde se poate vedea asta, insa… mie tot in Maramures imi place.

4 Comments
  1. Din pacate au fost farote multe melodii farote bine,care,din motive pe care nu mai tu le stii,n-au fost difuzate de dir muzical zafiu george: 1)Tinie Tempah-written in the stars 2)Sunrise Avenue-Hollywood Hills 3)Rihanna-We found love 4)Maroon 5-Moves like jagger(care e poate cea mai buna piesa din 2011) 5)Jessie J-Price tag(e r&b,si stilul doar cnd sunt m carey si madonna e la eur fm) 6)Jennifer Lopez-On the floor In fine fiecare cum isi asterne,dar e stresant s-auzi o melodie de n ori pe zi din februarie pana-n decembrie.E precum mancarea.Exista o limita.Si sa nu uit.Hai cu noua piesa de la Taxi odata!chiar merita sa fie non stop!

  2. Ur?sc din tot sufle?elul meu Adele Someone like you ?i de ce2te ori o aud nu ?tiu cum s? schimb pstuol de radio mai repede )) (de?i sunt fan? Europa Fm:D), dar nu m-ar mira s? fie pe primul loc la ce2t de des a fost ?i este difuzat?. ?i da, ai dreptate, a fost un an slab din punct de vedere muzical.

Leave a Reply