Imi plac cainii. Dar iubesc copiii

[facebook_ilike]

Imi plac cainii. Aia pe care ii tinem in curte. De ceilalti nu vreau sa aud. M-am tot abtinut de la comentarii si discutii. Am observat printre prietenii mei pe facebook (unde am doar oameni pe care ii cunosc personal) multe prietene (oare de ce femeile apara cainii mai mult decat barbatii? ) care apara cu inversunare cainii comunitari.

646x404Si nu sunt de acord. Isi tot pun poze cu bishoni, ogari afgani sau alti caini de rasa sau nu, dar crescuti in curte. Mai pun apoi si poze cu caini ucisi si vai, ce tragedie.

Suntem oameni. Suntem in varful piramidei. Prin urmare putem sa facem ce vrem noi cu speciile de sub noi. Putem sa rarim numarul cainilor cat vrem de mult. Nu inseamna neaparat ca o si facem. Dar tot cred ca sunt prea multi caini pe strazile capitalei. Si mi-e frica de ei. Sunt rai, sar la tine. Am stat intr-o zi 15 minute in masina ca sa pot cobori pentru ca ma latra un caine. Mi-am luat permis de conducere ca sa scap de muscaturi si atacuri de caini.

vica1Nu-mi doresc sa merg pe strada si sa imi fie frica de caini. Iar doamnele acelea care sustin ca acesti caini trebuie protejati, ma intreb eu…de ce nu ii iau la ele acasa? Sa aiba grija de ei in propriul dormitor. Pentru ca adoptarea unui caine presupune sa nu il lasi pe strada. Cunosc oameni care adopta caini pentru ca apoi sa le faca o cusca langa scara blocului si sa ii lase acolo doar doar o musca pe altcineva care indrazneste sa intre in bloc.  E drept, exista si oamenii care ii tin la ei in curte si nu despre acestia vorbesc. E alegerea lor.

Sau macar sa vina cu o solutie valabila. Nu cea cu adaposturile pentru caini pentru care se platesc sume imense. Eu nu sunt de acord ca din impozitele mele sa se duca bani catre acesti caini. Eu vreau sa se duca banii mei catre copiii care traiesc in centre de plasament. Pentru ca asa vreau eu. Poate ar trebui sa putem opta pentru asta.

Doamnele in cauza nu sunt deloc impresionate de copiii din plasament si nu ar face neam o campanie cu Adopta un copil! Nu, ele fac doar campanii cu Adopta un caine!

copil_geam_shutterstock_1342797_01_97b61db9dbPai in mama lui de caine, copilul este mult mai important. Nu e mai bine ca intai sa adopti un copil si apoi sa ii iei si un caine cadou? Si sa ii tii pe amandoi in aceeasi casa? Oare acele doamne pot iubi un copil la fel de mult? Sunt foarte intrigata. Stiu ca sunt doua tabere si ca sunt foarte dure. Eu sunt in tabara aia cu copiii. Stiu ca atunci cand adopti un copil este ireversibil si este o responsabilitate mult mai mare decat atunci cand adopti un caine si singura ta grija este sa ii dai de mancare.

Asa incat, dragelor prietene care iubiti cainii, ia mai ganditi-va. Poate aveti un suflet mult mai puternic si v-ar fi mai bine cu un copil, decat cu un caine.

2 Comments
  1. O parte din oamenii care ne inconjoara nu sunt in deplinatatea facultatilor mintale si sa te apuci sa le explici ca viata unui copil valoreaza mai mult decit intreg universul este ca si cum te apuci sa-i exlici unui orb sa incerce si el sa vada . Psihopatii astia nu au cum sa intaleaga pentru ca nu au capacitatea pentru a intelege si orice discutie este totala inutila cu acesti oameni . Primariile sa isi faca datoria sa respecte legea si scapam de ei conform legii .

Leave a Reply