I love my non-plastic bag

Am primit acum de dimineata un mail referitor la pungile de plastic. Il stiam. Il stiu de multi ani, ca tot circula. Dar tot nu ma pot impiedica sa nu ma intreb: de ce oare suntem atat de iresponsabili? A introdus Nemirschi ala, apropo, mie mi-a placut tare mult de el ca ministru, taxa pe punga. Teoretic ar trebui sa platim fiecare punga. Si, cand te asteptai sa profite companiile si sa puna acea taxa ca sa mai castige niste bani, ne-am trezit ca tot se ofera moka. Supermarketurile da, am vazut ca au inventat ele niste sacosele si mai pun taxa si pe pungile mici. Insa… uite benzinariile. Petrom si Rompetrol de exemplu, ca de acolo bag eu petrol in masina mea. Astea dau pungile moka. Si ma scoate din minti chestia asta. Mai ales ca se dau eco si responsabile.

In plus, mintea romanului cea de pe urma. Ma duc la magazin si spun ca nu vreau punga. Vanzatorul insista:
– Dar e moka.
– Da, o fi, dar eu nu vreau. Eventual scot sacosica mea de panza din geanta daca am prea multe produse.
Sau la benzinarie, nici macar nu ma intreaba daca vreau sa nu. Imi arunca produsele in punga si mi-o da. Eu le scot si le iau in mana. Vanzatorul se uita stupefiat. Eu ii zic:
– Nu, multumesc, nu vreau punga. Pana la masina, adica cei 10 m, pot sa le duc in brate.

Si apoi se uita la mine ca la o nebuna. Urasc chestia asta. Da, folosesc pungi de panza. Am mai multe si imi plac. Am peste tot, prin masina, in geanta, in casa. Nu vreau sa folosesc pungi de plastic, bine?
Stiu foarte bine ca dureaza sute de ani pana se degradeaza. Ma enerveaza sa le vad cum flutura prin copaci sau prin ape. In plus, imi par foarte chic.
NU este suficient ca suntem varza si abia stim sa colectam selectiv deseurile, mai dam si cu punga in natura.

No Comments Yet

Leave a Reply