Femei care nu stiu sa vorbeasca

[facebook_ilike]
Mi s-a spus ca eu tot timpul am succes la barbati. Ajunsesem sa fiu frustrata de asta. Credeam ca par o prada usoara, ca sunt eu usuratica. Incepusem sa ma gandesc serios la asta. Chiar credam ca am o problema. Dar m-am lamurit. Se pare ca stiu sa vorbesc cu barbatii si d’aia.

Par disponibila pentru ca sunt. Ma rog, pe vremea aia eram. Si aveam succes pentru ca stiu sa vorbesc pe limba barbatilor, stiu sa le vorbesc, stiu sa ii ascult si ii inteleg.

Daca te intrebi ce mi-a venit acum sa spun asta, ei bine, pentru ca de curand am stat la taclale cu niste amice singure. Si mi-am dat seama de ce sunt singure. Din egoism. Da, asta e o forma de egoism. Nu vor sa inteleaga barbatii. Au senzatia ca totul li se cuvine si ca trebuie sa fie mimoze in prezenta barbatilor. Ca trebuie sa nu fie de acord cu ei, ca trebuie sa nu le dea dreptate, ca trebuie sa fie rele cu ei.

Nu e deloc asa. Ca sa dau un exemplu. Sotul meu a inceput intr-o zi sa comenteze nervos ca nu are camasa calcata, desi imi spusese de vreo doua zile ca are nevoie, si ca isi duce de acum incolo rufele la Nufarul. O femeie care nu stie sa inteleaga barbatii, s-ar fi infuriat si i-ar fi spus: “du-te”. Eu, innabusindu-mi rasul, i-am spus ca s-au mototolit singure in dulap si sa se calmeze pentru ca i-au crescut urechile de la tensiunea produsa de nervi.

Daca il vezi pe un barbat ca este entuziasmat de ceva, nu ii spui: “ah, e naspa chestia aia”. Il lasi sa se bucure. Bine, asta e valabila cu oricine, nu doar cu un barbat.

Femeile fara succes la barbati sunt rautacioase si egoiste. Se gandesc ca ele sunt zane, ca este dreptul lor de a fi rasfatate si ca lor li se cuvine toata atentia lui, iar el nu are voie sa fie nervos in prezenta lor. Eronat. Barbatii au si ei dreptul de a fi nervosi. Au dreptul sa fie tristi, sa nu le convina ceva. Importanta e proportia. Nu totul e perfect de la inceput. Nimic nu e perfect la inceput chiar. Trebuie sa te acomodezi cu barbatul respectiv, sa il cunosti, dar sa nu il innebunesti. Nu asa din prima : )) Totul se construieste. Important este sa stii ce vrei si sa intelegi ce vrea el.

Daca amandoi vreti doar o seara de sex, ti-o poti oferi, nu cade cerul pentru asta, iar a doua zi nu trebuie sa ai pretentii de la el. Lasa-l sa plece. Daca amandoi vreti o relatie, trebuie sa o construiti. Si nu te astepta sa iti recunoasca el ca vrea o relatie. El e cocos, nu va recunoaste asta. Trebuie sa ai rabdare si sa il intelegi dincolo de cuvinte. Si el trebuie sa te inteleaga evident. Si iar ajung la povestea ca trebuie sa stiti ce vreti.

Oricum ar fi, barbatii trebuie intelesi. Relatia cu un barbat e la fel ca orice alta relatie, cu orice fel de om. La fel cu o relatie cu un coleg de birou. Daca nu te intelegi cu colegii de birou, nici acasa nu o vei face cu EL.
Daca pari disponibilia, nu este obligatoriu sa si fii. Da, ok, am inteles, barbatilor le place vanatoarea. Asta stim déjà. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim rele cu ei si sa le inchidem usa in nas. Habar nu am cum sa explic chestia asta. Mai degraba cred ca este o chestie nativa asta cu intelesul barbatilor. Dar mai poti si sa te controlezi. Uf, e complicat. Ma bucur doar ca eu nu sunt rea si egoista.

1 Comment

Leave a Reply