Eu stiu sa rad cand imi vine sa plang

Bantui de vreo cateva zile prin Baia Mare. Mai exact stau la mama la Rus, la vreo 10 km de Baia Mare. Un loc de vis, cu o curte enorma. Ieri am fost la Cornelia si Max si dupa taca taca de rigoare ca nu ne mai vazusem din septembrie si trebuia sa ne punem la zi cu barfele ca nu ne-a fost suficient messengerul…am decis noi doua, ca Max a dat-o cotita, sa mergem la un concert de colinde organizat de CLubul Rotaract. Banut pentru sufletel s-a numit evenimentul.
Asa ca am ajuns, lume multa, lume vesela si a inceput concertul cu copiii de la Ansamblul Cosaul din Sarbi…. Frumos au cantat copiii astia. Imbracati ei asa cu hainutele lor de moroseni, rosii in obraji si veseli si cu costumele lor de colind. Am cantat si noi din sala, pana si eu am cantat. Concertul a fost unul caritabil, iar din banii obtinuti se va construi un loc de joaca pentru copii din cadrul sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean Constantin Opris.

img_0523.JPG

Nici nu stiam ca Fratii Petreus mai canta. Ei bine, acum canta in formatie schimbata, adica Stefan Petreus impreuna cu Andrei Petreus, fiu-su. Frumos. Acu fiul Andrei….da, placut cu tot cu chitara lui, l-as lua acasa, poate chiar l-as ciufuli un pic. Insa mos Petreus…. pe bune…am inteles cumva diferenta dintre muzician si muzicant. Omul asta, muzician pe bune, le are dom’le. A invartit vioara aia de nu imi venea sa cred. Si pe fata si pe dos, si cu arcus si fara arcus… si ne-o trantit o Ciocarlie ca la mama acasa. Ce-i al lui, e al lui. chiar mi-a placut cum s-a jucat cu vioara si in plus…mi s-a parut un om atat de vesel… rar mai intalim astfel de oameni.

img_0533.JPG

Si uite ca partea a doua de concert, o ora cu Paula Seling. Nu o mai auzisem de ceva vreme, stiam ca nu prea e comerciala, ca anul asta a facut 10 ani de cand e pe piata si ca e din Baia Mare. Canta candva in luna lui marte si colinde ca vorba aia cand esti din Maramures pe astea le canti cel mai bine. Si a cantat. Si mi-a placut. Rar am intalnit un artist care sa fie asa de interactiv cu publicul, sa il faca sa cante si sa ii vorbeasca asa de mult. Daca am cantat si eu…e clar, i-a iesit povestea. Nu prea sunt eu de acord cu sunetele acelea asa de inalte, dar o data pe an…merita sa ascult si altceva. Mi-a placut sa o vad asa de modesta, emotionata si m-a amuzat sa vad ca atunci cand canta indoia un deget mai cumva asa… tot timpul. Nu stiu daca asa se exprima ea artistic sau de emotii facea asta….dar a fost foarte frumos sa vad asta.

img_0555.JPG

6 Comments
  1. Nu stiu cum faci de gasesti atatea lucruri faine de facut si de vazut/ascultat intr-un timp relativ scurt. Bravos!!!

  2. gizaz…tu si in concediu te duci la caritate…si pt caritate asculti petreus si paula selling…nici nu stiu pe care e mai bine sa ti tai venele…:D

Leave a Reply