Emotia de sambata seara

[facebook_ilike]DUNAS_0616

Am fost sambata la un spectacol de flamenco modern. Imi place flamenco, dar nu ma asteptam sa imi placa atat de mult. Un dans minunat, lumini si umbre, o fata si un baiat. Ma intrebam daca vor putea sa ma tina atenta o ora doar ei doi dansand. Nu stiu cum a trecut timpul. Nu am respirat in scaunul incomod de la Opera Nationala. Dunas este numele spectacolului si premiera a fost in 2009 in Singapore. Am citit inainte despre el ca nu s-a schimbat deloc de la prima reprezentatie. Ma gandeam eu, cum se poate? De 5 ani sa joci acelasi spectacol si sa nu schimbi nimic? Sa nu te plictisesti? Ei bine, spectacolul a fost perfect. Mi-au placut efectele scenice date de cateva cearceafuri imense, lumini, umbre si doi oameni care uneori, datorita umbrelor, pareau mai multi.DUNAS_0453

Muzica life si faptul ca 2 cantareti, unul de flamenco si unul canta muzica araba, m-au facut sa stau nemiscata ora aia. Un spectacol de origine marocana, care a incercat sa arate originile vietii, care ne-a spus prin dans ca dunele de nisip sunt miscatoare si se modeleaza asa cum bate vantul, asa cum este si viata moastra.

Intalnirile JTI, de 15 ani in Romania, aduc an de an spectacole de dans care de care mai frumoase si mai interesante. Am mai vazut vreo cateva in trecut. La fel am stat in scaun. Nemiscata. Desi de data asta nu am stat doar nemiscata, ci nici nu am respirat.

8Cei doi dansatori, Maria Pagés si Sidi Larbi Cherkaoui, s-au completat atat de frumos! Maria dansa flamenco intr-un stil cum nu am mai vazut, o furtuna in desert. Iar Sidi Larbi are o energie de nemaintalnit. Este vantul care modeleaza dunele. Au luat premiul pentru cel mai bun spectacol la Sevillia la Festivalul de Flamenco. Asta spune multe, intr-un festival unde traditionalul flamenco este la el acasa, sa iei un asa premiu? Frumos.

„Dunas”s-a nascut din imbinarea a dou? talente contrastante si a dou? tipare culturale, din pasiunea pentru flamenco si magia desertului. De fapt, Maria Pagés si Sidi Larbi Cherkaoui, dou? personalitati artistice complexe, au evoluat prin „intalniri” in toate colturile lumii, intalniri care au contribuit la succesul lor de-a lungul timpului.

Asa i se intampl? fiec?ruia dintre noi. Cu totii suntem combinatii de contraste si pasiuni, iar cei doi dansatori magnifici au aratat in scena toata maiestria si emotia de care ai nevoie intr-o frumoasa seara de sambata.

 

53

No Comments Yet

Leave a Reply