Eminescu si Louis Vuitton

Tot voiam sa scriu de Eminescu, na, fuse ziua lui. Il celebram si inca e poetul national. Of, de-am scapa de Miorita aia cu criminali ridicati in slavi si ne-am gandi doar la …”vreme trece, vreme vine”.
Si uite ca am citit de curand cum ca sarantocul Eminescu nu era chiar asa de sarantoc, ci era un veritabil boem al vremurilor de pe la 1880..si.

S-a dovedit de curand ca valiza lui de calatorie era un veritabil Louis Vuitton, ceea ce ne ne duce cu gandul ca atunci cand studentul Eminescu ii trimitea mamei lui scrisori cum ca vrea sa cumpere haine si ghete (Heine & Geothe) el de fapt tine la marca, la brand.
Si, s-a mai dovedit de curand ca ceasul lui era Breguet. Adica un ceas foarte valoros, mai ales tinand cont ca acesta costa 40 de galbeni. La vremea respectiva cu 1 galben cumparai 2 boi, deci Eminescu purta la incheietura-i valoroasa o cireada.
Asemenea ceasuri au purtat Maria Antoaneta, Napoleon Bonaparte, Stendhal, Puskin, Alexandre Dumas, Max Jacob, Winston Churchill etc., iar astazi le intalnim la Putin, la Sarkozy si la regina Angliei.
Deci Eminovici era sarantoc sau nu? Sau poate manca iaurt si covrigi de Brasov si isi pastra banii pentru achizitia de obiecte de marca. Ideea este ca mi-am schimbat foarte tare parerea despre Eminescu si ma bucur pentru el, si mai mult ma bucur pentru mine ca am reusit sa imi scot din minte ideile comuniste care mi-au fost intruduse in cap ca acesta era un schizofenic sarac.

2 Comments
 1. “Multe trec pe dinainte,
  In auz ne suna multe,
  Cine tine toate minte
  Si ar sta sa le asculte?…
  Tu asaza-te deoparte,
  Regasindu-te pe tine,
  Când cu zgomote desarte
  Vreme trece, vreme vine.”

  Versurile astea ar trebui sa ne calauzeasca pe toti in toate…Schizofrenic sau nu, sarac sau nu,…ceea ce conteaza e intelepciunea lasata in urma…

Leave a Reply