Doamna, nu stiai ca vine iarna? De ce nu ai crescut un porc?

[facebook_ilike]

In Bucuresti, iarna nu a fost chiar asa de grea. In schimb prin tara a fost groaznic. Din ce am vazut la televizor. Totusi, nu am priceput toata aceasta campanie de intrajutorare. Adica, da, e ok o campanie de dezapezire, dar sa te duci la oameni cu alimente pentru ca au ramas in zapada? Mi se pare exagerat. Imi par exagerate si comentariile de la televizor, si stirile. “O batranica aplecata de spate” etc.

Da, stim, sunt multi oameni saraci prin tara, in special in Moldova. Cu toate astea, nu stiu cat era acum momentul sa se faca aceasta ajutorare cu mancare, haine si jucarii.
Cand te duci sa ii ajuti cu apa, ceai si paine si lopeti, inteleg, dar jucarii si haine?
Toata lumea stie ca vine iarna si trebuie aprovizionare.
Imi pare prea marketing “dezapezirea”asta.
Imi pare rau pentru oamenii aia ca nu au bani, ca sunt saraci. Totusi, nu acum era momentul de astfel de ajutoare. Mai bine te duci la primavara si ii inveti ce sa faca si cum sa se pregateasca de iarna. Cum sa faca sa castige niste bani. Batranele alea ar putea sa tricoteze sosete, cum facea bunica mea candva. Apoi isi pot trimite nepotii sa le vanda la piata.
Nu imi vin acum prea multe idei, dar asa ii ajuti pe oameni. Nu ii ajuti daca le dai moka. Dimpotriva. Ii inveti ca trebuie sa ii ajute statul pentru orice. E drept, ca nici statul nu ii ajuta prea mult, dar statul ii poate ajuta cu salarii, nu cu haine si jucarii pe timp de iarna.
Am bazut o doamna care flutura un carnat si spunea: “cu asta vrea statul roman sa trec eu iarna?”Pai, doamna, nu stiai ca vine iarna? de ce nu ai crescut un porc?

4 Comments
  1. De aia romanii sunt invatatti sa dea vina pe stat de fiecare data cand se intampla ceva. E adevarat ca al nostru guvern se pare ca nu isi prea iubeste poporul, insa faptul ca a te-a acoperit zapada nu e vina statului. Statul te poate ajuta sa iesi de sub zapada, dar sa iti aduca si lemne? De ce ? Fara astea 3 saptamani de ninsoare era vremea ca in iulie? Am mai vazut cazuri de acest gen si la inundatii. Se duceau soldatii sa faca diguri si localnicii se plangeau ca le-a luat apa tot , dar faceau asta din fata carciumii din sat . Romanii au devenit lenesi. Cand eram copil bunica dn partea tatalui isi taia bujorii din curte si ma punea sa ii vand in piata. Cea din partea mamei vindea bors….se descurcau ei cumva, nu asteptau sa le dea altcineva. Ei, maica…..trecura acele vremuri cand paza buna trecea primejdia rea. Acum vrem ajutoare. Nu-mi aduc aminte ca in perioada foarte grea din familia mea in 90-94 sa fi vrut sa aparem la TV pt ca mancam doar margarina pe paine. Acum e un trend.

  2. Faci donatii ca te doare inima cand vezi un copil boalnv si numai banii il pot ajuta, dai din cat ai dar statul trebuie sa ia, ca nu stie sa dea si el niste bani pentru o viata.

Leave a Reply