Delta mea

[facebook_ilike]

2014-04-20 11.20.15Am fost in Delta. Minunat. Sincer, nu prea stiu cum sa spun altfel si sa exprim exact ce am vazut acolo. Patru zile pe un hotel plutitor au fost amazing. Tare mult mi-a placut. Ne-am imbarcat pe hotel vinery pe la ora 12.00 si am plecat. Seara am acostat undeva aproape de Sulina, am dormit in mijlocul pustiului. In jur apa si stuf. Cativa pomi si doar noi. Desi mi-a fost teama ca imi va fi rau, chiar nu mi-a fost. Mai vreau in Delta. A doua zi am plecat pe plaja Sulina. O plaja minunata, nu stiu daca vin turisti acolo, dar este o foarte frumoasa zona de plaja. Ajungi doar cu barca, dar nu cred ca asta are vreo importanta atata timp cat esti pe acea plaja.

Seara am ramas la Mila 23, satul lui Pataichin. Localnicii sunt foarte mandri de asta si au si de ce. Ne-am 2014-04-20 12.22.15dus la inviere cu un cataraman la o biserica in satul lipovenilor. E drept ca am nimerit la o biserica ruseasca. Toata slujba a fost in rusa si in afara de “cacai balamaua” nu am priceput nimic. Asta zicea un preot tot timpul, nu stiu ce insemna. Toate femeile erau imbracate frumos, de sarbatoare, cu basmale inflorate, care de care mai frumoase, cu fuste lungi, tot inflorate. Mi-a placut mult de tot aceasta biserica. Nu aveau picture pe pereti, doar icoane cat cuprinde. Peste tot. Frumos la biserica ruseasca, desi nu am inteles nimic, dar lumina e aceeasi, nu?

Duminica ne-am plimbat pe canale. Am vazut pelicani, starci, cocostarci si o gramada de pasari de toate modelele. Si un peisaj de vis. Nori superbi care se oglindeau in apa, de ziceai ca ai ajuns in rai. Am facut poze o gramada. Si toate au iesit wow. Ma gandeam ca multi fotografi spun ca fac poze frumoase in delta. Ei bine, cred ca toata lumea face poze superbe in Delta. Nu ai cum altfel. Pana si cele cu telefonul au iesit extraodinar de bine.

Si e atat de liniste pe Dunare. Ma simt de parca am fost in alta lume, in alta tara. O vacanta asa cum nu am mai avut.

Da, am avut un Paste fericit!

Mai multe fotografii aici

Sau aici

No Comments Yet

Leave a Reply