De la sanatate la frumusete

[facebook_ilike]

Am fost ieri la un workshop de cosmetica. Mai exact, dermato-cosmetica. De multa vreme deja ma gandesc la frumusete si ingrijire doar prin prisma faptului ca vreau ca toate produsele pe care le folosesc sa imi si faca bine. Ma intereseaza sanatatea, nu doar frumusetea. Iar dermato-cosmetica se gandeste si la una si la alta. Iar produsele Avene sunt unele din produsele mele preferate. Nu imi prea cumpar produse din magazine pur si simplu, eu folosesc farmaciile pentru creme de fata, corp etc.

Avene_cosmetica sterilaInclinarea spre sanatate este o tendinta care a luat amploare in ultimii ani in toate domeniile si pe care o simtim atat noi, in viata si alegerile de zi cu zi, dar care se rasfrange si in produsele companiilor. Pornind de la frumusete, ingrijirea corpului – si pana la optiunile culinare, curentul eco, bio, raw si chiar in stilul de viata, suntem din ce in ce mai preocupati ca fiecare produs pe care il folosim sa aiba un beneficiu clar pentru sanatate.

 

Exista 3 tipuri de produse topice pentru piele, par si unghii:

 

 • produsele cosmetice standard (care se ocupa numai de frumusetea pielii si se gasesc in supermarket, magazine de beauty etc);

 

 • dermato-cosmeticele (care se ocupa atat de frumusetea pielii, cat si de sanatatea ei, si se gasesc numai in farmacii);

 

 • produsele medicale dermatologice (concentrate pe tratarea specifica a unor afectiuni ale pielii, parului sau unghiilor);

 

“Produsele cosmetice nu sunt supuse acelorasi controale si tehnici de fabricatie ca si produsele medicinale. Siguranta acestora nu este ideala in masura in care experienta castigata in domeniul produselor medicinale nu este utilizata pentru produsele cosmetice. De aceea, am simtit nevoia sa  raspundem acestor nevoi si standarde, creand produse de o foarte buna calitate – dermato-cosmeticele”, a declarat dl farmacist Pierre Fabre, al carui Laborator a inventat conceptul dermato-cosmetic in Franta, acum peste 50 de ani.Avene Tolerance Extreme_cosmetica sterila

 

Produsele dermato-cosmetice au fost inventate in Franta, de catre Laboratoarele farmacistului Pierre Fabre, in 1965. Dermato-cosmeticele isi au originea in rigoarea farmaceutica, aflata in serviciul sanatatii si frumusetii. De aceea, acest concept modern care conecteaza frumusetea la lumea farmaceutica, se armonizeaza perfect cu preocuparile pentru stare de bine, sanatate, siguranta si eficienta impuse de barbatii si femeile de la inceputul secolului 21.

 

Dupa ce industria frumusetii si a cosmeticii a fost inovata prin inventarea dermato-cosmeticelor acum 50 de ani in Franta, de catre Pierre Fabre, domeniul a evoluat cu noi descoperiri.

 

Pentru persoanele hipersensibile, alergice, cu anumite afectiuni, care cauta creme cu formule complet sigure si fara conservanti, Laboratoarele Pierre Fabre au inventat conceptul de dermato-cosmetica sterila.

 

Acestea reprezinta ultima generatie de produse dermato-cosmetice – o inovatie a procesului de fabricatie, a ambalajului si a formulei cremelor, prin sistemul inventat si detinut exclusiv de catre Pierre Fabre, D.E.F.I. (Dispozitiv Exclusiv Formula Intacta). Acest sistem unic in lume pastreaza formulele cremelor complet sterile, atat in procesul de fabricatie, cat si pe tot parcursul folosirii, inclusiv dupa ce tubul a fost deja deschis.

 

Produsele care se mentin complet sterile datorita acestui sistem sunt extrem de sigure, fara conservanti, ambalate in tuburi care pot fi folosite fara nici un risc de contaminare microbiana. Cosmeticele sterile reprezinta singura modalitate de a selectiona numai ingredientele esentiale, fara conservanti.

Produsele Pierre Fabre care beneficiaza de inovatia “cosmetica sterila” unica in lume si in Romania, sunt:

 

 • Avène – Gama pentru Piele Intoleranta
  • Lotiune de curatare extrem de blanda,  200 ml. Pret estimat:  58 ron
  • Crema pentru pielea intoleranta, 50 ml. Pret estimat:  71 ron
  • Crema Riche pentru regenerarea pielii, 50 ml. Pret estimat:  71 ron

 

 • Avène – Gama Tolérance Extrême
  • Lapte de curatare, 50 ml. Pret estimat:  70 ron
  • Crema de hidratare, 50 ml. Pret estimat: 81 ron

 

 • A-Derma – Gama Exomega (pentru piele atopica si foarte uscata)
  • Crema emolienta Exomega cu sistemul Dispozitiv Exclusiv Formula Intacta, 200 ml, 85 lei
  • Balsamul emolient Exomega cu sistemul Dispozitiv Exclusiv Formula Intacta, 200 ml, 85 lei

 

No Comments Yet

Leave a Reply