De acum Ponta va suferi de Klaustrofobie

[facebook_ilike]

Iar noi sper ca ne-am vindecat de rosu-n gat. Am avut mari emotii cu aceste alegeri, imi doream ca Iohannis sa castige macar cu 1 vot in plus, dar l-a facut praf pe Ponta.

Oricat ar vrea el, Ponta e nascut sa fie pe locul 2. Ma gandeam ca din 2000 PSD tot sta in opozitie. De la Iliescu incoace nu au mai reusit sa conduca aceasta tara. Dupa 14 ani de incercari de acaparare a puterii oare nu ar trebui sa se potoleasca? Nu vad clar ca romanii chiar nu ii vor?

2014-11-16 22.20.48

In fine, cred ca da, Ponta a fost prezidentialul care uneste. A unit Romania mai mult decat si-ar fi putut dori vreodata. El nu s-a asteptat sa reuseasca asta, dar i-a iesit. A reusit sa scoata oamenii din casa la vot. Cu tot scandalul din Diaspora a scos oamenii din tara la vot. A reusit sa uneasca milioanele de romani dornici de schimbare, dornici de o tara europeana. Doar ca romanii s-au unit ca sa aiba la conducere un alt presedinte, nu pe el. Stiu ca multi oameni au votat anti-Ponta, nu neaparat pro-Iohannis, ca aceste alegeri au fost mai mult o revolutie virtuala. Dar am fost in Piata, am vazut oameni fericiti, am vazut romani pasnici care manifestau, am vazut chiar si oameni in varsta care plangeau de fericire si speranta.

Este o mare responsabilitate pe capul lui Iohannis. Sper sa o poata duce. “Am nevoie de voi pentru ca Romania noastra incepe acum”, a zis Iohannis. Si da, este nevoie si de noi ca sa putem sa facem din Romania o tara europeana cu standard de trai mai bune. Candva multi au spus de Brucan ca e tampit ca a spus ca Romania are nevoie de 20 de ani ca sa inteleaga democratia. Ei bine, am avut nevoie de 25 de ani.

Acum avem alte generatii de oameni care s-au saturat de minciuni de politicieni, care s-au saturat sa auda ceva la tv si altceva sa vada in strada. Oameni care s-au saturat sa vada bogatiile baronilor in timp ce lor nu le ajunge salariul. S-au saturat sa vada coruptie si influente.

Ponta vad ca nu vrea sa isi idea demisia desi a promis ca o face. A zis ca daca oamenii nu vor vota in Diaspora, el isi da demisia. Iar a mintit. Crede ca populatia se numeste prostime. Se inseala. S-a inselat cumplit. Am scapat de multa vreme de iobagism si apoi de communism. Nu il mai vrem inapoi. Vrem sa fim europeni, sa avem salarii care sa ne permita sa traim decent. Sa avem un presedinte pe care sa il iubim si care sa ne apere si sa ne ridice standardele.

Am asa un gust amar cand vad ca Ponta a renuntat mult prea usor. Nu il vedeam in stare. Ma simt de parca pregateste ceva pe ascuns. Oricum mi-e tare teama de el ca prim-ministru. Pentru el opozitie inseamna razboi, jigniri, marsavii si alte chestii din astea dubioase prin care s ail impiedice pe presedinte sa isi exercite drepturile. Sper sa nu mai vad din astea daca a tinut vreodata la poporul asta. Dar asta e o utopie.

Prin urmare, draga nou presedinte, hai ai repede cu numirea aia si hai sa acem treaba.

No Comments Yet

Leave a Reply