Covorul rosu tesut manual

[facebook_ilike]

BCR ofera editiei din acest an a Premiilor Gopo covorul rosu al Galei, tesut in stil traditional de artizani romani, ca semn al recunoasterii valorilor din cinematografia autohtona. Cu o lungime de 15 metri si o latime de 2 metri, covorul este tesut manual de unul dintre cei mai cunoscuti artizani romani, Antoaneta Nadu.

BCR_Premiile_Gopo_1_Lucrul la covorul de gala a inceput in cadrul evenimentului Gopo Fashion Night, unde actorii nominalizati la editia de anul acesta a premiilor industriei cinematografice romanesti si-au ales tinutele demne de seara cea mare. Acestia au contribuit si ei la realizarea covorului pe care vor pasi la Gala Premiilor Gopo, si au tesut fiecare cate un rand.

Covorul de Gala este tesut manual, la un razboi traditional din lemn, in atelierul doamnei Antoaneta Nadu din localitatea Bechet, judetul Dolj, dupa o tehnica autentic romaneasca. Acesta este lucrat din lana rosie, iar pe margini are tesute cu lana alba motive populare. Doamna Antoaneta face in atelierul de tesatorie pe care l-a infiintat in urma cu 14 ani, covoare unicat cu motive traditionale. Este frecvent invitata sa expuna lucrarile la targuri de mestesug si arta populara in tara si strainatate, iar o parte dintre acestea au fost autentificate de catre muzeele din Romania.

Covorul rosu special creat pentru Premiile Gopo, si oferit de BCR industriei cinematografice romanesti, va fi intins in seara de Gala, pe 24 martie 2014.

No Comments Yet

Leave a Reply