Balconul la romani

[facebook_ilike]

Azi am o stare din aia dubioasa de imi vine sa ma iau de toata lumea. Si parca toata lumea vrea sa se ia de mine. In fine, pana maine imi trece.
Si, cum nu vreau sa ma iau de vreun prieten sau cineva care chiar nu are nicio vina, ma iau de balconul la romani.
Ma uitam eu asa frumusel pe geam, de la geamul din bucataria mea de la etajul 8, la blocul de vizavi. Mare, lung si cartieresc. M-am mai uitat eu prin geamuri sa vad ce se intampla, dar de data asta m-am uitat la balcoane. Nicaieri prin Europa nu am vazut balcoane mai urate.

Nu doar ca sunt ele construite urat de catre regimul de ceva vreme apus, dar sunt si neglijente. Parca le folosesc oamenii pe post de depozite si debarale. Dar pana si in alea asezi lucrurile frumos. Organizat, mai si zugravesti, mai pui o floare. In blocul despre care vorbesc am vazut balcoane cu folie de aluminiu in geam, cu geamuri murdare sau cu jaluzele din alea vertical de birou. Eee, astea cu jaluzele chiar sunt mai aratoase. Dar vad si scari, scanduri, cutii, rame de geamuri, pungi, totul depozitat alandala. Nu mai zic de perdelele celebre pe vremea apusa.
Rufele se intind clasic in balcon pe sarme suspendate de tavan.

Din loc in loc mai vezi si cate un balcon alb si frumusel, chiar daca mai vezi si acolo sic ate o masa de calcat. Dar macar arata mai frumos.

E inca iarna si nu vezi flori mai deloc sau cate una amarata. Tare trist asa. Eu am doua balcoane. Evident ca am dat o tura si prin balcoanele mele ca sa vad si barna din ochiul meu, nu doar pe aia din ochii vecinilor.

Balconul numarul 1 detine un sevalet si toate cele de picture ale mele prin cosuri de rachita. Vreo 2 orhidee si un bol cu scoici si stelute de mare. Ar arata bine daca pe jos nu ar fi aruncati vreo 2 metri de parchet pe care tot intentioneza Alex sa ii puna si nu isi face timp.

Balconul numarul 2 e cam gol, detine doar o bicicleta si un scaun. A, si cateva flori care incep acum sa isi faca loc si sa iasa. Nu am jaluzele la geamuri. Nu am nimic. Se vede in balcon din plina strada. Dar nu mi-e rusine cu ele.
Totusi, revenind la computer vad pe geam balcoanele de vizavi. Alaturi de ele vad si geamuri. Dragute, curate, aranjate. Iar balconul, bleah. De ce nu fac oamenii balcoanele frumoase? De ce se gandesc doar la restul casei, dar de balcoane uita total? Hmm. E tare dilemmatic pentru mine. Macar mi-am varsat furia pe ceva : )

No Comments Yet

Leave a Reply