Bah, care da cu stelutze pe acolo?

Am iesit aseara cu niste prieteni pe o terasa sa mai taca taca si noi. A fost cea mai negociata iesire pe care care avut-o vreodata ever. Trei zile de negocieri pe mail, dar nu asa 3,4 mailuri. Nuuuu, vreo suta de mailuri. Si eram doar 3 care trebuia sa ne vedem. Ma intreb daca am fi fost vreo 7.. booo. Initial trebuia sa ne vedem undeva pe Calea Victoriei. Ultimul mail primit a fost: “deci la 19.00 la Muncii, da?” . In fine, Muncii sa fie, daca ziceti voi. Asa ca urcat pe bicicleta si plecat spre Muncii la nu stiu ce terasa care s-a dovedit a fi foarte draguta. Si racoare.

Cat timp eram la terasa, adica se facuse vreo 11 noaptea, ne-am gandit ca hai la strand. Mers pana la mine acasa, ca era cel mai aproape, cat timp mi-a zis Hurdis ca sunt dezordonata (sunt, acu ce sa fac?) ne-am incarcat cu prosoape si costume de baie, adica eu, ca ei nu au vrut sa auda de apa, si ne-am dus la strand. Si a fost tare bine sa stai pe iarba, la “umbra” unui pom si sa te “bronzezi” …la Luna voiam sa zic… numai ca aseara nu a fost Luna. Dupa cum am aflat cand ne-a sunat Raluk care ne-a invitat la o vizionare de Perseide. Si… ce face un om la strand noaptea? Google-este dupa Perseide. Am aflat ca in seara aia este ploaie de stele si ca nu este luna. Mai scria acolo pe old google ca trebuie sa le privesti de undeva unde nu sunt lumini articficiale si ca trebuie sa ii iei salteluta cu tine. Asa ca am purces catre iesirea din Bucuresti, cu Raluk la volan si niste shaorma de la Dristor normal prin buzunare :))))
Am plecat pe Autostrada Soarelui – o, vai, la 2 noaptea cand am intrat noi pe autostrada.. era o aglomeratie cum nu am vazut. Asa ca cine zice ca pleaca noaptea spre mare, e un fraier. E la fel de mare traficul ca ziua. Doar ca e intuneric si esti mai obosit.

Am ajuns la Fundulea, stiam eu un loc. Am iesit de pe autostrada si am facut un pic de offroad cu masina onroad a Ralucai. Asa ca ne-am scos de una bucata drum de camp, ne-am pus prosoapele de plaja in mijlocul drumului, unii dintre noi, ca altii au preferat sa stea ghilotinati in masina si hai sa vedem stelute.
Hurdis zicea ca vor aparea pe la 2 jumate. Raluk… de fapt ora e GMT. Cri voia sa sune la *222 sa intrebe cand vin stelutele. Iar eu cantam “cine mi-a furat steluta?” ca tot mi-a fost cantata o melodie asemanatoare in ultimele 2 zile.
Totusi, meteoritii cu pricina nu cred ca se uitau la ceas cand intrau in atmosfera, asa ca au aparut la un moment dat si chiar s-a vazut minunat. Iar pana la 4 dimineata am tot vazut stelute cazand. Eu ma asteptam sa le vad cazand gramada, dar nu mi-au satisfacut aceasta dorinta si au cazut pe rand. Dar frumos sa te uiti la stele, pe intuneric, in camp, mancand shaorma si trancanind :)) Adica eu mai mult. Chiar le-am zis ca o sa tac jumate de ora, dar dupa 1 minut nu mai scotea nimeni un cuvant, asa ca nu am vrut sa ii las sa adoarma fara sa vada stelutele, deci a trebuit sa ma sacrific si sa vorbesc in continuare.
La 4 jumate am ajuns acasa, la 8 jumate eram in parc cu bicicleta. Uf, de ce nu pot sa dorm si eu ca toti oamenii? Mult adica…
Iar poze de aseara… nu mi s-a dat voie sa le pun pe blog, ca am facut vreo cateva cu telefonul. cica sunt neadecvate. Asa ca am furat de pe google, daca nu mi s-a permis sa pun 2 poze cu niste oameni care se uita la stele

7 Comments
  1. Poate daca faceai pozele alea cu un aparat foto ( nu neaparat digital 😀 ) si nu cu un telefon…..te-am fi lasat sa arunci o poza-doua pe aici

  2. poate daca imi ziceati din timp ca vreti stele verzi, imi luam cu siguranta aparatul foto. da’ pana la urma, spontaneitatea a fost mult mai frumoasa decat niste poze
    parerea mea 😉

Leave a Reply