Azilul amantilor

Am fost la teatru. Am vazut Azilul Amantilor la Teatrul Evreiesc de Stat. Se John Chapman si Dave Freeman. Regia este semnata de Dan Tudor, iar din distributie fac parte actorii Mihai Ciuca, Viorica Bantas, Cornel Ciupercescu, Geni Brenda, Roxana Guttman si Cristina Circei.

Pentru o seara de sambata ploioasa, impreuna cu prietena Lumi, era numai potrivita o piesa de teatru care sa ma faca sa rad, intr-o sala plina ochi, intr-un teatru unde, spre rusinea mea nu mai fusesem niciodata, dar mi-a placut asa de mult ca ma mai duc si azi.

O comedioara tipic frantuzeasca, amantlacuri si incurcaturi. Tipologii diferite de femei, de barbati. Doua neveste pe doua categorii: nazista si tarancuta. O amanta frumusica si descurcareata care considera ca este foarte bine ceea ce face ca doar “daca iei un taxi din cand in cand, nu trebuie sa iti vinzi masina”. Per total, o femeie cu doi amanti, ambii insurati, si cum se descurca ea cu amandoi astfel incat sa nu ii incurce iar ei sa nu se intalneasca. Si ce te faci cand ei se intalnesc? Cum scapi basma curata.

Conotatia de „Azil” – suna cert ca o acuza adusa barbatilor varstnici porniti pe panta declinului si cazuti in plasa tinericilor la panda. Oricum, povestea ne aduce pe scena aventurile inventivei intretinute Harriet, „sponsorizata” nu de un singur „armasar” dornic de joaca in fixe zile si nopti, ci de catre doua astfel de „specimene”.

Totul intr-un decor inspirat, in culori calde de galben, portocaliu si rosu, sub semnatura scenografei Alina Herescu si sub tonalitatile placute ale muzicii lui Vlad Cretu. Si una peste alta o piesa care merita vazuta.

1 Comment
  1. MI-a placut foarte mult. Si eu incurajez pe toata lumea sa mearga la teatru. La acel teatru. E clar ca se joaca piese de calitate, nu e foarte aglomerat, in sensul ca poti gasi bilet la casa si este pozitionat extrem de confortabil in Zona Udriste. Diseara la 19:00 joaca Maia Morgenstern de exemplu, so veniti la Teatrul Evreiesc de Stat!:)

Leave a Reply