Avatar me

Am fost la Avatar. Recunosc, pe la inceputul lunii sau cam asa. Azi insa am primit un link care ma avatarizeaza. Veryyyy niceeee. Normal ca mi-am pus moaca si m-am facut avataritza.

avatar_character-laura.JPG

Da, da, asta sunt eu. 🙂 Nice, nu? In fine. Filmul merita sa fie vazut 3D. Altfel ..nu cred ca mi-ar placea. Cameron a gasit solutia ca filmul sau sa fie un pic clasic. Invadatori sii invadati. De data asta extraterestrii invadatori suntem noi. Si pierdem. O lume frumoasa invadata de niste humanoizi obsedati de bani, 150 de minute tinute din mouse, dragostea care te forteaza sa tradezi, handicapul care te face sa lupti pentru a fi din nou la fel.

Altfel spus James Cameron a fost acuzat si de plagiat pentru ca ar fi folosit in filmul sau ideile din cartile The World of Noon, scrise de Arkadi si Boris Strugatsky, în mijlocul anilor 1960. Pandora, care figureaza in Avatar ca o planet? verde si impadurita, apare si in carti. Actiunea filmului, cat si a cartilor, are loc in secolul 22. Mai mult, locuitorii Pandorei, denumiti Na\’vi in Avatar, poarta numele de Nave in romanele scriitorilor rusi. Cameron a insistat asupra faptului ca ideea din Avatar este una originala. El a scris un scenariu de 80 de pagini pentru filmul sau inc? din 1994.
Totusi, 1994 este mai curand decat 1960. Nu stim unde este adevarul, dar filmul mi-a placut foarte mult.
In ultima vreme tot vad filme care ne atrag atentia ca suntem niste infumurati ignoranti si ca in ritmul asta ne distrugem casa, sa nu ii zic iar planeta. Ma intreb daca o sa ne si intre la cap.

10 Comments
  1. Documentat postul matale, dar nu inteleg de ce ai vrut sa te faci Avataritza! Dupa ce am citit si toate comenturile alea cu baietii/barbati rai…m-a luat durerea de cap si incep sa prefer personajele SF din Avatar! 🙂

  2. @ cccornel – nu m-am plans ca nu ma comentezi pe blog, ci ca nu mai comentezi nimic… erai parca cititor fidel 😛 iar despre avatarul sexos… na, ce sa zic… :))

Leave a Reply