Am fost la yoga

[facebook_ilike]

Sambata, 9 mai, am fost la yoga la Atelierul Nirvana Yoga si Hrana vie, la Hermitage Urban Spiritual Hub (un loc tare dragut)  cu IMG_0277-2Veronica Constantinescu – instructor Nirvana Yoga si Georgiana – Hipocrates Health educator. Pe parcursul a 3 ore, toata lumea a fost initiata in tainele Nirvana Yoga si am invatat cum „sa gradinaresc” in propria bucatarie ca sa avem mereu hrana proaspata, organica si sanatoasa.  Nu ca n-as avea oricum, dar a fost interesant.

„Arta de a trai”, predata in sistemul Nirvana Yoga, este cu siguranta o provocare in zilele noastre. Suntem atat de solicitati, alergam atat de mult pentru job, familie, prieteni, iubiti, pentru diverse lucruri pe care ni le dorim incat uitam sa ne oprim, sa luam o gura de aer si sa ne reconectam la noi insine. Este vorba de “mens sana in corpore sano”, de a avea grija de corpul nostru, cu exercitii si mancare de calitate, de a avea o minte calma si relaxata si un suflet care alege mereu pozitivul pentru sine si pentru cei din jur.

De aceea, in cadrul Atelierului Nirvana Yoga si Hrana Vie, Veronica Constantinescu si Georgiana au creat un spatiu care sa stimuleze mintea, corpul si sufletul si sa ofere un suport de informatii practice si usor de integrat in viata de zi cu zi.

Nirvana Yoga are ca tel sa aduca sanatate, pace si armonie spirituala omenirii. In Romania si in Europa, Veronica Constantinescu a adus acest sistem pentru prima oara. Nirvana Yoga este un sistem unic, obtinut prin penitenta si este bazat pe principiul de Intregire (Oneness). Sistemul nu este restrictionat la simple exercitii de yoga, ci este un mix  de tehnici yoghine bine dezvoltate pentru a trata diferite afectiuni psiho-somatice, stiluri de viata dereglate, boli ereditare si probleme karmice.

IMG_2482-2Sistemul Nirvana Yoga este centrat pe inaltarea spirituala, aducand mintea in interiorul corpului, schimband focusul acesteia dinspre exterior.

Sistemul Nirvana Yoga este predat in sedinte tinute in zile consecutive. Avem cursuri de 7 zile, de 14 zile si de 21 de zile.

Initial, fiecare curs incepe cu o introducere despre  ceea ce este yoga, despre practica pe care o vom face si alte informatii care vor ajuta pe fiecare in parte sa isi insuseasca frumusetea si importanta yoga, ca arta de a trai.

Cursantii ajung, in timp, la intelegerea profunda a tuturor practicilor care se desfasoara intr-o sedinta de yoga: exercitiile dinamice, Salutarile Soarelui, Asanele, Relaxarea Profunda, Pranayama si Meditatia. Odata deprinse aceste practici, Nirvana Yoga devine un stil de viata.

Hrana crescuta in propria bucatarie reprezinta o alternativa sanatoasa si organica la  fructele si legumele pe care le gasim in supermarket sau la piata. Dar uneori salata este lipsita de viata, spanacul este ofilit si schimbat la culoare, fructele sunt imbibate cu fumiganti, pesticide, ingrasaminte etc. Mancam hrana din ce in ce mai nesanatoasa chiar daca ea este formata din fructe si legume proaspete. Unde gasim fructele si legumele? Majoritatea se gasesc in conserve, pungi si alte ambalaje. Asadar, nu este de mirare ca, in ziua de azi, alegerea copiilor nostri nu mai include fructe si legume. Exista varianta produselor ecologice, dar acestea costa mai mult si nici nu se gasesc oriunde. Si asa a aparut varianta de gradinarit in apartament. In fiecare saptamana o noua recolta de plante proaspete se poate culege direct din propria bucatarie. Nu trebuie investite sume mari in unelte si echipamente de gradinarit, vremea nu influenteaza recolta, gandacii sau insectele nu reprezinta un pericol.

No Comments Yet

Leave a Reply