Aida by Giuseppe Verdi

[facebook_ilike]
Aseara am fost la opera. Aida. Mai vazusem acum vreo mie de ani, dar aseara… mi-a placut mult. Recunosc ca nu am mai fost la opera de vreo cativa ani buni. M-a suprins in mod foarte placut sa vad ca oamenii inca se imbraca elegant la opera, ca sunt si foarte multi tineri.

Mi-a placut si ca acum exista subtitrare si in sfarsit, inteleg si eu in timp real. Pana acum trebuia sa ma duc cu povestea citita de acasa. In sfarsit am inteles si eu Aida in tot ce spuneau in italiana oamenii aia pe scena, grija mea cea mai mare cand ma duceam la opera.
A fost tare fastuos dat fiind faptul ca Daniel Magdal, Radames adica, sarbatorea in spectacolul asta 25 de ani de cariera. Costume, decoruri, oameni multi pe scena. Voci superbe. O Aida usor am grasana, dar cu o prezenta scenica de exceptie.
Tot incerc sa scriu, dar despre Aida nu prea ai ce sa povestesti. In afara de faptul ca m-am dus la opera cu mamaie a lu’ Romana. Ea a fost motivul pentru care am lasat zugravitul deoparte si am plecat la opera. Iar mamaie avea un program din 1986 cand a mai vazut ea Aida. Si mi-a povestit atat de frumos despre opera din 86 ca nu puteai sa nu vrei sa te duci. Per total mi-a placut mult, deci Multumesc, mamaie!

***
Aida este o opera compusa pe muzica de Giuseppe Verdi, bazata pe un libret scris de Antonio Ghislanzoni.
Opera “Aida” a fost compusa pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo ?i pentru sarbatorile legate de incheierea lucrarilor la Canalul Suez si a post pusa in scena pentru prima data in ajunul Craciunului in 1871. Are 141 de ani si inca ne place.

2 Comments
  1. Mersi, Laura. Ai produs mamaiei o bucurie de nedescris … numai despre asta vorbeste acum: cat de frumos a fost la opera, ce frumoasa si draguta e doamna Laura, si cat de mult i s-a umplut sufletul de muzica si fericire. Prin gestul tau deosebit, acceptand sa iti petreci o sambata seara la opera, in compania unei doamne de 90 de ani, ai dovedit inca o data (desi nu era necesar!!!) ca esti o prietena adevarata, careia ii pasa si se implica, si are loc in sufletul ei nu numai pentru cei dragi si apropiati, dar si pentru cei “indepartati”, care au intradevar nevoie de companie si gesturi aducatoare de soare si bucurie.

  2. Da, bine ca ma faci tu sa plang si sa ma emotionez 😛
    Mie chiar mi-a facut placere sa vad Aida, mamaie era bonus :))))) Asa ca eu iti multumesc ca am vazut Aida 😉 Pup

Leave a Reply