Age of stupid

In seara asta am fost la film. The Age of Stupid. La invitatia lui Serban de la Generatia Verde, organizat de Centrul ONU, Ambasada Marii Britanii si Generatia Verde. Cel mai discutat documentar al anului este proiecteaza o imagine a viitorului in care schimbarile climatice sunt ireversibile si au consecinte grave pentru umanitate.
Sincer? M-a cam speriat filmul. E trist sa mori, dar si mai trist e sa mori in chinuri, constient fiind ca tu iti provoci moartea. Si cand ma gandesc cat de mult ii acuzam pe arabii bomba, pe kamikaze, pe cei care isi fac harakiri. Pai si noi tot cam asta facem. Ne sinucidem in masa. Ca asa ne place noua. Sa mergem cu masinile in disperare, sa consumam petrol cat casa, energie la fel. Si tot spunem: dar ce pot sa fac eu sa salvez planeta? Sa faca guvernamentalii nostri. Acuma, la cat de destepti sunt politicientii nostrii si cum nici macar ei nu stiu pe ce lume traiesc…de ce sa asteptam sa faca ei? De ce sa nu incepem noi?
Uite, filtrul de la motor… daca il schimbam mai des, miscoram cu 20 % consumul de carbon. La fel daca turam mai putin motorul. E atat de simplu….
La fel …cand gatim, daca punem capac la oala, mai reducem cu 20%. Oala sub presiune reduce cu 50%. Deci este destul de simplu sa facem si noi ceva in sensul asta.

Chiar m-a pus pe ganduri filmul.

6 Comments
  1. poate nu 😛 am decis: la tigari, placa de par si masina nu renunt. imi iau revansa plantand pomi, renunt la altele, dar la astea nu

  2. e ca si cum iti dau in cap dar te bandajez apoi :)))))
    Nu ma gandesc la raul pe care ti-l faci tie ci la raul facut celor din jurul tau, adica mie!! Bine ca nu te prind fumand in adaposturile din statii, ma terorizeaza aici astia. Odata o tipa s-a asezat langa mine , pe banca, intr-un asemenea adapost si a fumat linistita. Eu eram gravida. Prietenul ei statea in afara totusi si fuma . M-am simtit si m-am dus in alta parte. Prietenul ei mi-a luat locul…
    Tu unde fumezi? sa se inventeze niste pungi speciale in care sa va bagati! parca te vad inecandu-te hahaha da, zau, ca asa meriti!!!!!!!

Leave a Reply