A fi caritabil este un act egoist

[facebook_ilike]

Am avut ieri o zi wow. Dimineata m-am dus la Vip Travel sa duc cadourile pe care le-am cumparat impreuna cu Raluk Bujder din buzunare proprii pentru ca am vrut sa fim Mos Craciun pentru Alexandra, un copil abandonat din sectorul 3. I-am luat si dulciuri pe langa ustensile de pictat Da, Raluk, stiu ca am luat prea multe, dar o sa ii placa fetitei.

Apoi m-am dus la Spitalul Grigore Alexandrescu unde Maia Morgenstein si cei de la Teatrul Evreiesc au facut cadouri celor aproximativ 300 de copii internati acolo.
Dupa care am facut sonorizare in locul lui Alex la SOS Satele Copiilor unde Mega Image a facut o petrecere pentru copii si a oferit cadouri.
Seara de tot m-am intalnit cu Ionut de la Publika pentru a lua chitara lui si a o darui Alexandrei de mai sus care isi doreste si o chitara de la Mosu’. Mi-a placut foarte mult gestul lui Ionut, si-a donat chitara proprie, cea cu care a invatat sa cante. A fost emotionant 🙂
Asta dupa ce acum cateva zile am fost la o licitatie caritabila de tablouri organziata de Mia’s Children. Apropo, daca vreti cozonaci, ii puteti lua de la ei, au acelasi pret ca la cofetarie si ajuti si niste copii.

Tot timpul este emotie cand est vorba de copii. Cel mai trist este ca ne amintim de copii doar in luna decembrie. Eventual si prin iunie. Dar in rest, uita toata lumea. Decembrie e luna in care ne amintim de ceilalti. Ii uitam apoi din ianuarie. Asta ma intristeaza oarecum. Macar o data pe an sa ne amintim si e ok. Dar mi-ar placea sa ii avem pe toti alaturi tot anul.

Uneori mi se pare egoism ce facem de sarbatori cu toate aceste actiuni caritabile. Am mai spus candva ca facem actiuni caritabile ca sa ne simtim noi bine. Ca sa ne fie noua si sufletului nostru bine. Rar sunt oameni care fac lucruri bune de dragul de a face bine. Daca ar fi asa, le-am face tot anul, nu doar de sarbatori. Ii apreciez pe cei care fac lucruri bune tot anul.

No Comments Yet

Leave a Reply