Nu imi doresc matriarhat

Ma tot gandeam…de ce vor femeile egalitate intre sexe si de ce femeile vor atat de mult sa devina misandre, superioare barbatilor si bla bla. Oare vor sa se intoarca in era matriarhala? Nu stiu ce sa zic, numai ca mie imi place sa fiu femeie. Imi place sa ma machiez la fel de bine cum imi place sa fiu protejata. Nu ma consider egala barbatilor si nici nu imi doresc sa fiu. Nu am chef sa fac lucruri barbateste, decat daca nu am incotro si chiar si atunci cer ajutorul de la frate, prieteni etc.

Cred ca barbatii sunt superiori femeilor in lucruri tangibile, lucruri pe care le putem atinge. De exemplu, la construit, proiectat, desenat, chestii matematice, ingineresti. Marii arhitectii ai lumii au fost barbati, marii pictori si sculptori…tot barbati. Cei mai buni chirurgi? Barbati. Cei mai buni bucatari? Tot barbati.

Iar femeile sunt superioare la lucruri intangibile. Cand e vorba de sentimente si emotii, femeile conduc si barbatii nu au niciun fel de putere.
Uite, de exemplu, sexul. Barbatii il considera un act fizic, femeile un act emotional.
Ceva de genul…barbatii sunt mainile culturii, iar femeile inima. Sunt multe exceptii desigur, dar nu vreau sa vorbesc despre asta. Si nu sunt de acord ca barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus. Ei sunt asa…o echipa. Sau, ma rog, asa ar trebui sa fie.

Ne complacem in povestea asta cu superioritatea si nu mai stam sa vedem iubirea, nu mai stam sa vedem daca omul de langa noi chiar este cel cu care putem face echipa. Ne dorim o anume stabilitate, femeile vor tot mai mult si culmea, asa au vrut mereu… sa fie doamna sotie de doctor, doamna sotie de general etc.
Adica barbatii se insoara cu femei, iar femeile cu situatii. Trist. Uitam esentialul intr-o poveste de dragoste. Stam intr-o relatie pentru ca ne leaga anumite chestii financiare sau doar pentru ca ne este confortabil acolo. Eu cred ca dragostea e mai puternica decat durerea. La final cand faci bilantul, pleci pe lumea cealalta fara casa, masina, copil, bani etc, pleci doar cu sufletul plin de dragoste. Atat.
Secretul succesului in echipa asta, cred eu ca este sa iti dai seama ca pe planeta se petrec crize mult mai serioase decat o decizie despre ce sa faci cu viata ta.

Morala acestei povesti este ca atunci cand dragostea este adevarata, lucrurile ies bine. Nu neaparat asa cum crezi tu ca o sa iasa, dar ies bine.

5 Comments
 1. Mda….misto ce ai scris si pe undeva ai dreptate…. nu puteti fi egalele barbatilor asa cum nici marte nu este egal cu venus…
  Asta inteleg …da chestia cu sexu` jur ca ma depaseste…:)). Cum o fi el numai emotional la voi si deloc fizic, jur ca nu mai inteleg… Eu zic ca e jumi-juma si emotional si fizic si ca una fara alta nu iese bine… Nu de-alta dar la cat de emotive si de neegale cu barbatii sunteti, parca vad ca v-apucati sa va emotionati singure si ne lasati cu balale pe tricou :)).

  Din teoria ta cu sexu` m-i se nasc in minte o multime de dileme… si carcotas cum ma stii nu pot sa te las neintrebata…
  Answer this one: Sexu` anal e tot un act emotional:)) ??? Daca da, cine are cele mai mari emotii??? Barbatul sau femeia??? Acum multicel timp in urma m-a rugat o d-soara sa facem sex anal :)). Am avun niste emotii mai ceva ca in cls 1-a la serbare :)))

  C

 2. :)) a zis cineva ca e doar emotional, DELOC fizic? nu. doar ca e emotional la femei, fizic la barbati. adica femeile se implica si iubesc, iar barbatilor li se cam rupe. adica mai intelesul lu’ matale… ele vor o relatie dupa, iar ei vor doar one night stand… sau doar vreo cateva, in niciun caz relatie… despre asta era vorba 😉

 3. Nimic mai fals. Si barbatii se implica si iubesc. Ca nu-i nimerim noi pe aia/alea pe care sa-i iubim cu aceiasi oca cu care ne iubesc ei/ele (si viceversa), e o chestiune de asteptari si mai ales de criterii de alegere.
  Recunosc ca procentul statistic al celor care `iubeste si lasa` :)) atarna mai greu in favoarea barbatilor…. dar asta se intampla pentru ca, in caz de nepotriviri (anatomo- fiziologice si tipare neuro-ligvistice) pentru noi, e mult mai comod sa ne-o scuturam si s-o bagam inapoi, decat pentru voi care ramaneti cu gaura gaurita:)).

  Iarasi revin la vorba unui mare filozof bulgar Kancho Kanchov: `Cand e, E cand nu e, NU E` an incheiat citatul.
  C

 4. extremist desigur.. 😀 fai, barbatii au muuuult mai multe aventuri decat femeile. despre asta e vorba.
  si citatul tau nu din niciun filosof… e dintr-o manea =)))))))))))))))

Leave a Reply