3 zile de miere

[facebook_ilike]
Si am fost in vreo 3 zile de miere ca doar atat am avut timp. O sa mai mergem o tura prin august, dar acum au fost doar trei. Ne-am facut bagajele in fuga, cele mai proaste bagaje pe care le-am facut vreodata. Eu! Care sunt specialist in facut bagaje, acum am trantit niste lucruri intr-o chestie si evident am avut la noi de toate si de fapt nimic.


Ne-am gandit noi sa mergem frumusel in Vama si sa stam la plaja, sa ne relaxam, sa stam cuminti. Si am stat la plaja o dupa amiaza si eu o dimineata. Cum sunt foarte matinala, doar eu si vreo 2,3 babe melancolice eram pe plaja la ora aia. Vama a devenit un soi de Ibiza, un loc plin cu cluburi. S-a schimbat foarte tare si pe zi ce trece mi se pare tot mai ciudata. Mi-as dori linistea de demult. Nu mai este, dar tot nu pot sa ma abtin sa nu ma duc acolo. Vama are ceva aparte si ma tot duc. Si imi tot place.

Dupa plaja mea matinala am decis noi ca hai sa mergem pana in Bulgaria ca doar e asa de aproape. Si oricum nu prea avem stare sa stam locului. Prin urmare am plecat la Balcic sa vedem castelul Reginei Maria. Am nimerit in ditai caldura, Alex nu mi-a zis ca nu este doar un castel. Eu asa ma asteptam, sa mergem frumusel pe toculete de pitzipoanca si sa vedem niste incaperi. De fapt era un ditai domeniul. Zuza asta de regina si-a facut acolo o mare nebunie. Urci, cobori, alergi, mai vezi ceva. Un domeniu minunat de altfel, mi-a placut foarte mult. Cred ca primavara si toamna sunt foarte frumoase acolo. Desi mi s-a parut cam deprimant. Un loc ce seamana cu Cismigiul ca si arhitectura, ceva plin de romantism si melancolie, dar din alea deprimante. Mi-a inspirat numai Bacovia. Dar mi-a placut foarte mult si ma bucur ca l-am vazut.

Cat despre Balcic, hm..frumos as spune! O statiune fara plaja, dar cu iesire la mare. O statiune frumoasa, plina de romani. Bulgarii astia traiesc foarte bine de pe urma noastra. Totul acolo era construit pentru romani. Meniuri in limba romana, puteai plati in lei, puteai vorbi in romana. Mi-a placut foarte mult un copil bulgar care mi-a vorbit in engleza. Foarte dragut. Mi-am cumparat o esarfa de la el ca muream de cald si evident ca nu mi-a trecut prin cap sa imi iau o palarioara cu mine. Dar ciudat cum oamenii aceia traiesc doar din turismul facut pentru romani. Noi nu suntem in stare sa facem asta pentru simplul motiv ca avem preturi ingrozitoare. Nu voi pricepe in veci de ce preturile nu sunt facute proportional cu salariile.


Si uite cum ne-am plimbat prin Balcic si se facu ora 14.00, asa ca am pornit spre Nisipurile de Aur, sa le vedem si pe alea, dar am ajuns in Albena ca nu am gasit Nisipurile cu pricina. In Albena, iar nebunie de romani. De peste tot. Pana si din Maramures, Hunedoara, Iasi. Nu am inteles de ce veneau asa de departe ca sa vada Bulgaria, din moment ce ei sunt atat de aproape de Vest. Puteau lejer sa plece in Croatia sau Muntenegru. Macar.

In fine, aici am decis sa facem plaja. Ne-am inchiriat sezlonguri si am lenevit. Mai exact, dupa o balaceala mica in marea care arata ca o ciorba de loboda (cam ca la Mamaia asa, dar nimeni nu zice asta, doar in Romania e naspa) am adormit pe plaja ca doi pruncusori. Ca sa nu zic porcusori. Si uite cum au trecut cele 3 zile de miere asa de repede. Uf, ce as mai fi stat inca de vreo 3 ori cele 3 zile.


Iar a doua zi cand m-am intors si eu cu chef de munca la birou, am facut o mare febra si mi-a fost asa de rau. Uf. Frisoane si tot tacamul. Ma gandeam cu groaza cum voi raci eu si voi sta in pat tot weekendul. Dar.. surpriza! A doua zi dimineata nu mai aveam nimic. Habar nu am ce s-a intamplat. Ce model de raceala o fi fost si asta, asa de o zi. Am aflat la birou de la un coleg ca si el a patit ceva asemanator cand a venit de la mare. Tot o zi. Deci na, o fi fost un soi de soc termic. Habar nu am 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply